مصرف خرمالو چه فوایدی برای سلامتی بدن دارد؟

خواص خرمالو و مزایای آن برای سلامتی بدن

خرمالو میوه های خوراکی تعدادی از گونه های درختی در جنس Diospyros است. ۱ میوه (۲۵ گرم) خرمالو حاوی ۳۲ کالری، ۰٫۱گرم چربی (۰ میلی گرم کلسترول)، ۰ میلی گرم سدیم، ۷۸ میلی گرم پتاسیم، ۸ گرم کربوهیدرات و ۰٫۲ گرم پروتئین است. مزایای سلامتی این میوه نارنجی بسیار با محتوای غنی فیبر، ویتامین A و C آن ها مرتبط است.

محققان اسرائیلی دریافتند که محتوای فیبرهای جامد، محلول و نامحلول، فنل کل، اپیکاتچین، گالیک و پتاسیم، اسیدهای کوماریک، برخی از مواد معدنی در خرمالو ها به میزان قابل توجهی بالاتر از سیب هستند. با این که خرمالو حاوی ۰ میلی گرم سدیم است، اما ۷۸ میلی گرم پتاسیم خرمالو، ممکن است منجر به کنترل فشار خون در افراد با شرایط خاص شود.

با اینکه شواهد زیادی وجود ندارد با این حال، خرمالو برای سکته، اسهال، هموروئید، عفونت ریه و آسم پیشنهاد شده است. علاوه بر این، خرمالو ممکن است برای افرادی که در معرض انواع خاصی از سرطان هستند، مفید باشد. اسید شیبول و بتولینیک آن ممکن است خواص ضد سرطانی داشته باشد.

آیا علایم علمی برای مزایای سلامت خوردن خرمالو وجود دارد؟

بله، برخی شواهد وجود دارد. برای مثال، محققان دریافتند عصاره برگ خرما دارای فعالیت های ضد عفونی کننده قوی و ضد رادیکال های آزاد بدن است. بنابراین، می توان تصور کرد که خرمالو با انواع مزایای سلامتی همراه است. همچنین مشخص شد که خرمالو ممکن است منجر به کاهش فشار خون و اثرات سوء پسوریازیس برای کاربران خاص شود. در یک مطالعه، تزریق خوراکی پروانتوسیانیدین های محلول در آب استخراج شده از محلول برگ خرمالو منجر به کاهش قابل توجهی فشار خون سیستولیک در موش های صحرائی پس از ۴ ساعت شد.

مصرف آب محلول علاوه بر این، یک اثر واکسن بر روی آئورت موش صحرایی ناشی از پروانتوسیانیدین را نشان داد. اثرات ضد فشار خون پروانتوسایانیدین ها در محلول برگ خرمالو نشان می دهد که ویروس اکساسیون به آندوتلیوم نیتریک اکسید cGMP وابسته است.

یکی دیگر از مزایای بالقوه سلامتی در ارتباط با خوردن خرمالو (یا عصاره های آن)، محافظت از عصب است. در یک مطالعه، در مدت ۶ هفته به موش ها تانن خرمالو همراه با وزن مولکولی (HMWPT) تزریق شد. پس از ۶ هفته درمان، مشخص شد که این تانن چسبنده با وزن مولکولی بالا، باعث تحریک یادگیری و بهبود اختلال حافظه می شود. علاوه بر این، تانن فشرده خرمالو با وزن مولکولی سبب کاهش دژنراسیون عصبی و کریوپیکنوز در سلول های هیپوکامپ و کاهش ضخامت اپیدرم و پوست می شود.

عصاره برگ خرمالو ممکن است به مصرف کنندگانی که در معرض خطر ابتلا به برخی از سرطان ها هستند کمک کند، زیرا عصاره برگ خرمالو حاوی فلاونول ها با ۲ قطره گلولهای (PLEg) می باشد که ممکن است برای حساسیت در شیمی درمانی سرطان مفید باشد.

در نهایت، عصاره های پلی ساکارید محلول در آب میوه خرمالو نشان دهنده فعالیت ایمنی مونوآمیز در محیط آزمایشگاهی می باشد. بنابراین، خوردن خرمالو ممکن است به افرد دارای شرایط ایمنی خاص کمک کند. با این حال، بسیاری از مطالعات انجام شده، آزمایش های غیر بالینی است و شواهد مستقیم برای حمایت از ادعاهای سلامتی  خوردن خرمالو وجود ندارد.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *