علل ایجاد سرطان پانکراس و عوامل خطر آن چیست؟

سرطان پانکراس

اغلب قبل از آنکه سرطان لوزالمعده کشف شود، سالانه در حدود ۴۶۰۰۰ نفر در ایالات متحده آمریکا ایجاد، رشد و گسترش می یابد. همانند بسیاری از انواع سرطان، علت سرطان پانکراس مرموز است. اگر چه برخی از عوامل خطر شناسایی شده است. با این حال بسیاری از علل سرطان پانکراس هنوز معلوم نیست.

سرطان پانکراس، هنگامی ایجاد می شود که یک سلول در پانکراس به DNA آن آسیب می رساند که باعث می شود آن به طور غیرمعمول رفتار کند. یک سلول سرطانی به تنهایی رشد می کند و به سرعت گسترش می یابد و تبدیل به یک تومور می شود. در نهایت، سلول های تومور به جاهای دیگر بدن (متاستاز) از طریق خون یا سیستم لنفاوی منتقل می شوند.

هیچکس دقیقا نمی داند که چگونه آسیب DNA به سرطان پانکراس، منتهی می شود. تجزیه و تحلیل سرطان های پانکراس که توسط جراحی انجام می شود، جهش های خاصی را که تقریبا در همه موارد اتفاق می افتد، نشان می دهد.

برخی از این جهش ها به صورت تصادفی رخ می دهند. برخی در پاسخ به چیزهایی که افراد انجام می دهند و یا در محیط تجربه می کنند اتفاق می افتند، برخی ممکن است به ارث برده شوند. وقتی که جهش ها به حد کافی تجمع می یابند، سلول بدخیم می شود و تومور شروع به رشد می کند.

عوامل خطر سرطان پانکراس

هیچ کس علل اصلی سرطان پانکراس، را درک نمی کند، اما برخی از عوامل خطر شناسایی شده اند. عوامل خطر پانکراس چندگانه وجود دارد، اگرچه اکثر آنها ارتباط ضعیفی با بیماری دارند.

بسیاری از افراد مبتلا به سرطان لوزالمعده هیچ یک از عوامل خطر خاص را ندارند. حدود یک نفر در هر ۷۶ نفر سرطان پانکراس، را توسعه می دهد. افراد مبتلا به هر یک از عوامل خطر، در معرض خطر بالاتر ابتلا به این بیماری هستند:

ژنتیک

۵ تا ۱۰ درصد از افرادی که مبتلا به سرطان لوزالمعده هستند، دارای یک عضو خانواده نزدیک هستند که این بیماری را داشته است. چندین ژن مختلف با خطر ابتلا به سرطان پانکراس مرتبط بوده است، اگرچه هیچ “ژن سرطان پانکراس” هنوز شناسایی نشده است.

سرطان پانکراس

دیابت

افراد مبتلا به دیابت لزوما احتمال ابتلا به سرطان پانکراس را ندارند، اما بین این دو بیماری ارتباط وجود دارد.

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن به عنوان عامل افزایش دهنده خطر ابتلا به سرطان پانکراس شناخته شده است.  هرچه فرد بیشتر سیگار می کشد، خطر بالاتر می رود. ده سال پس از ترک سیگار، خطر ابتلا به سرطان پانکراس در  فردی که قبلا سیگار می کشیده برابر با فردی است که هرگز سیگار نکشیده است.

چاقی و عدم فعالیت

در مطالعه ۸۸۰۰۰ مریض، افرادی که چاق بودند (شاخص توده بدن بیش از ۳۰) بیشتر احتمال ابتلا به سرطان پانکراس را داشتند. افرادی که به صورت مرتب ورزش می کنند در مقایسه با افرادی که ورزش نمی کنند  ۵۰ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری بودند.

کیست های پانکراس و پانکراتیت مزمن

افرادی که به یک یا هر دو آنها مبتلا هستند، در معرض خطر ابتلا به سرطان پانکراس هستند.

رژیم غذایی

طبق مطالعات انجام شده رژیم غذایی حاوی چربی و گوشت (به ویژه گوشت دودی یا فرآوری شده) با سرطان لوزالمعده مرتبط اند. خوردن یک رژیم سالم و غنی از میوه ها و سبزیجات باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان پانکراس می شود.

لیکوپن و سلنیوم

مطالعات سطوح پایین این مواد مغذی را در افرادی که سرطان پانکراس، ایجاد کرده اند نشان داده اند. این ثابت نمی کند که سطح پایین لیکوپن و سلنیوم باعث ایجاد سرطان پانکراس، می شود. هر رژیم غذایی حاوی گوشت و سبزیجات قرمز یا زرد باید حاوی لیکوپن و سلنیوم باشد.

از بین بردن عوامل خطر در شما برای سرطان پانکراس، خطر را به طور کامل کاهش نخواهد داد. اما خوردن یک رژیم غذایی سالم، حفظ وزن سالم و تمرینات ورزشی اغلب باعث بهبود سلامت عمومی و کاهش خطر ابتلا به دیگر مشکلات سلامتی خواهد شد.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *