فواید مصرف زرشک در طب سنتی و ارزش غذایی آن

زرشک

این گیاه دارای برگ های نسبتا کوچک است که بین ۲ تا ۵ سانتیمتر طول و ۱ تا ۲ سانتی متر عرض دارند و گلهایی به رنگ زرد روشن دارد، اما عطر آنها ناخوشایند است. این میوه ها حاوی دانه هایی به شکل بیضی و قرمز رنگ با طول ۱ سانتی متر هستند. میوه ها دارای طعم ترش هستند. زرشک عمدتا برای اهداف آشپزی استفاده می شود. زغال اخته دارای آنتی اکسیدان های معینی است که برای درمان عفونت های پوستی مورد استفاده قرار می گیرند.

مواد شیمیایی و مغذی در زرشک

  • کربوهیدرات ها
  • اسیدهای آلی
  • ویتامین سی
  • اجزای پلی فنیک
  • پکتین
  • مواد معدنی
  • پالمیتین
  • برابامین

مزایای بهداشتی زرشک

آنتی هیستامین طبیعی و خاصیت ضد آلرژی

زرشک و عصاره های آن توانایی کاهش آلرژی را که به دلایل مختلف ایجاد می شود، دارند. آنتی هیستامین فرآیند مبارزه با هیستامین است که در اثر آلرژی آزاد می شود و به جلوگیری از واکنش هیستامین با بافت کمک می کند.

فواید مصرف زرشک در طب سنتی و ارزش غذایی آن

پشتیبانی از سیستم قلبی عروقی و عصبی

زرشک به عنوان یک دارو موثر در برابر مسائل مختلف قلب و عروق مانند فشار خون بالا مفید است. همچنین به عنوان یک دارو در درمان برخی بیماری های عصبی مانند صرع و تشنج موثر عمل می کند.

استفاده به عنوان طب سنتی

بلغارستان به طور موثر از زرشک و عصاره های آن به عنوان یک طب سنتی در آن منطقه استفاده می کند. طب سنتی به معنی پزشکی سنتی است که در زمان های قدیم وجود داشته و تاکنون ادامه یافته است. این گیاه برای درمان بیماری هایی مانند روماتیسم و ​​سایر اختلالات التهابی مزمن استفاده می شود.

حاوی آنتی اکسیدان طبیعی

ترکیب عناصر زرشک، رشد باکتری ها را به عنوان آنتی اکسیدان ها محدود می کند. عصاره زرشک به بهبود شرایط پوست کمک می کند.

استفاده از آشپزی

زرشک ها دارای ویتامین C هستند که به دلیل عطر، طعم ترش و طراوت آن ها در آشپزی استفاده می شوند. این میوه ها برای ساخت مربا ضروری هستند و برای ساخت ژله ها و آب میوه ها استفاده می شوند.

استفاده پزشکی دیگر زرشک

از شاخ و برگ این گیاه برای درمان آکنه استفاده می شود، جوشانده این گیاه برای درمان آلیم و سرفه استفاده می شود. آروکلئید زرشک به عنوان یک مرطوب کننده در قطرات چشم به کار می رود. همچنین در درمان سرطان، وبا، سوء هاضمه، درماتوز، اسهال و تب استفاده می شود.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *