فواید سلامتی گشنیز و تاثیر آن در پیشگیری و درمان بیماری ها

فواید مصرف گشنیز برای سلامتی چیست؟

گشنیز، یک گیاه بومی اروپایی، شمال آفریقا و مناطق آسیایی است و در غذاهای چینی، تایلندی، اندونزی و خاورمیانه استفاده می شود. گشنیز، یک گیاه معمولی است که دارای مزایای سلامتی زیادی می باشد.

قند خون

بر اساس یک مطالعه منتشر شده در شماره ژانویه ۲۰۱۱ “مجله هند از زیست شناسی تجربی”، گشنیز قند خون را کاهش می دهد و به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند. در حیوانات آزمایشی برای دیابت، پودر بذر گشنیز به طور قابل توجهی میزان قند خون و انسولین را پایین می آورد. این همچنین به بازگویی سطوح آنتی اکسیدانها و مواد شیمیایی کمک می کند که بدن را از رادیکال های آزاد محافظت کند.

این مواد شیمیایی می توانند خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند سرطان و مشکلات قلبی را افزایش دهند و به سلول های تولید کننده انسولین در پانکراس آسیب برسانند که می تواند منجر به ایجاد رادیکال های آزاد در بدن حیوانات شود. برای تایید نتایج آنها در انسان تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

افزایش انسولین

بر اساس یک مطالعه منتشر شده در شماره مارس ۲۰۰۹ نشریه “تحقیقات فیتوتراپی”، گشنیز می تواند میزان ترشح انسولین را افزایش دهد. مطالعات انجام شده اولیه بر روی حیوانات آزمایشگاهی در گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی ورامین در ایران، نشان داد که ۲۰۰ میلیگرم عصاره دانه گشنیز در هر کیلوگرم وزن بدن به طور قابل توجهی باعث کاهش قند خون و افزایش انسولین از پانکراس می شود. مطالعات مشابه در مورد انسان هنوز به نتیجه کاملی نرسیده است، بنابراین قبل از مصرف گشنیز برای افزایش تولید انسولین، با پزشک خود مشورت کنید.

مزایای حفاظت از سیستم عصبی

مجله “Neurobiology مولکولی” یک مطالعه که در مورد خواص ضد التهابی گشنیز بود در شماره مارس ۲۰۱۱ منتشر کرد، که ممکن است سیستم عصبی را از آسیب محافظت کند. با اشاره به شواهدی مبنی بر اینکه عوامل و شیوه زندگی مانند مصرف ادویه خاصی که حاوی گشنیز می باشد، ممکن است به کاهش سطح بیماری های عصبی کمک کند، نویسندگان نتیجه گرفتند که این ترکیبات می توانند التهاب عصبی را کاهش دهند. این مطالعه همچنین شامل سایر ادویه جات و ترشی جات همراه با گشنیز بود، ولی این نتایج کاملا ابتدایی، اما امیدوار کننده است.

فواید سلامتی گشنیز و تاثیر آن در پیشگیری و درمان بیماری ها

سرطان

در اثر تحقیقاتی که در شماره آگوست ۲۰۰۰ نشریه “Ethnopharmacology” منتشر شد، گشنیز اثرات محافظتی را در برابر سرطان روده بزرگ نشان داد. در این مطالعه آزمایشگاهی، گشنیز میزان کلسترول خون را کاهش داد و میزان دفع ترکیبات استرول و صفرا را در حیوانات آزمایشگاهی افزایش داد که باعث کاهش سطح سموم در روده بزرگ می شود. بر اساس نتایج مطالعات اولیه، محققان نتیجه گرفتند که گشنیز حاوی عصاره های محافظتی در برابر اثرات مضر چربی ها در روده بزرگ است که می تواند منجر به سرطان روده بزرگ شود. با این حال، مطالعات بیشتری برای تأیید این نتایج مثبت در مورد خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در انسان مورد نیاز است.

ایمنی

ایمن بودن گشنیز در یک مطالعه منتشر شده در شماره ژانویه ۲۰۰۹ مجله “مواد غذایی و مواد شیمیایی سم شناسی” منتشر شد. مطالعات انجام شده توسط گروه باردو، اورلاندو، فلوریدا بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان داد که مصرف روغن گشنیز تا ۵۰۰ میلیگرم در هر کیلوگرم وزن بدن روزانه و به مدت ۲۸ روز هیچ مشکلی را از نظر سمی شدن بدن ایجاد نکرد. روغن گشنیز نیز در سطح بالا تا ۱۶۰ میلی گرم در هر کیلوگرم وزن بدن، سطحی است که معمولا برای پخت و پز استفاده می شود، امن است.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *