فواید مصرف زیتون برای سلامتی و میزان مصرف آن در رژیم غذایی مدیترانه ای

فواید مصرف زیتون برای سلامتی و میزان مصرف آن در رژیم غذایی مدیترانه ای

زیتون نقش حمایتی در سالاد، پیتزا و یا همراه غذای اصلی دارد. انواع مختلف زیتون ها ، از جمله زیتون های مشکی، زیتون های Kalamata، روغن زیتون و Manzanillas – زیتون های سبز اسپانیایی تقویت کننده سلامتی هستند. روغن زیتون که به عنوان سالمترین روغن در نظر گرفته شده است نیز در انواع مختلف موجود است. زیتون علاوه بر خوشمزه بودن، ثابت کرده است مزایای سلامتی بسیاری دارد.

چربی سالم

زیتون و روغن زیتون یک منبع غنی از چربی های سالم هستند. چربی های سالم برای سلامتی شما ضروری هستند و باید حدود ۳۰ درصد کالری رژیم غذایی شما را شامل شوند. طبق گفته انجمن قلب آمریکا، چربی های غیر اشباع – همچنین در روغن آووکادو، بادام، فندق، کدو تنبل و دانه کنجد یافت می شوند که کلسترول LDL مضر را کاهش و کلسترول HDL مفید را افزایش می دهند و از بیماری قلبی و سکته مغزی جلوگیری می کنند. به طور متوسط، نصف ظرف زیتون حاوی ۷۷ کالری، ۴ گرم کربوهیدرات، ۷ گرم چربی و بدون کلسترول است.

خواص ضد التهابی

زیتون و روغن زیتون التهاب که یک عامل موثر در بیماری های مزمن مانند آرتروز، دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی است را کاهش می دهند. طبق گفته “آرتروز امروز” یک ترکیب در زیتون به نامOleocanthal، باعث جلوگیری از تولید آنزیم های التهابی بدن می شود. داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی نیز همان کار را می کنند. در نتیجه، درد و حساسیت ممکن است کاهش یابد. روغن زیتون با طعم قوی، دارای بالاترین میزان Oleocanthal است.

رژیم غذایی انسان های اولیه چیست و چه تفاوتی با رژیم غذایی پالئو دارد؟

رژیم غذایی مدیترانه ای

زیتون و روغن آنها جزء کلیدی ترین و سالم ترین غذاهای رژیم مدیترانه ای هستند. با توجه به دیده بان بهداشت زنان هاروارد، زیتون بدن را در برابر بیماری های قلبی و سایر بیماری های مزمن محافظت می کند. رژیم مدیترانه دارای چربی های سالم بالایی است که به طور عمده از ماهی و روغن زیتون بدست می آید. غذاهای گیاهی – سبزیجات، لوبیا، میوه ها، دانه ها و آجیل ها –  جزو غذاهای اصلی هستند و پروتئین های حیوانی، بیشتر ماهی و مرغ، در مقادیر کمتر اضافه می شوند.

انتخاب روغن زیتون

چندین درجه از روغن زیتون موجود است. اوچف توضیح می دهد که عطر و طعم می تواند بسته به اینکه در کجا روغن تولید می شود، نوع استفاده از زیتون، شرایط خاک و آب و هوا متفاوت باشد. روغن زیتون از فشرده دانه های زیتون بدست می آید. روغنی که از اولین فشرده شدن زیتون بدست می آید معمولا با طعم قوی و میوه ای همراه است. این بهترین نوع روغن زیتون است و بهتر است در سالاد و غذا استفاده شود زیرا می تواند طعم تلخ را در آشپزی با حرارت بالا ایجاد کند. روغن های زیتونی با برچسب روغن زیتون خالص و یا فقط روغن زیتون می توانند برای پخت و پز استفاده شوند.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *