مصرف کیوی چه فوایدی برای بدن دارد؟

مصرف کیوی

مزایای بهداشتی کیوی عبارتند از مراقبت از پوست، بهبود سلامت قلب و عروق، کاهش فشار خون و جلوگیری از سکته مغزی. همچنین در درمان سرطان، بی خوابی و دیابت کمک می کند. با توجه به ترکیبات غنی از فلاونوئید موجود در کیوی، در دوران بارداری نیز مفید است و باعث جذب آهن در بدن می شود. علاوه بر این، خواص ضد میکروبی کیوی، بدن را در برابر تعدادی از بیماری ها و تقویت سیستم ایمنی بدن محافظت می نماید.

ارزش غذایی میوه کیوی

یک عدد کیوی کوچک حاوی غنای شگفت تغذیه ای است. این میوه منبع عالی از ویتامین C (اسید اسکوربیک) است. سایر ویتامین ها از جمله ویتامین A، فولاد، ویتامین E (آلفا توکوفرول) و ویتامین K (فیلووینون) نیز در مقادیر خوب وجود دارد. املاح معدنی کیوی شامل مقدار زیادی پتاسیم همراه با سایر مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم و فسفر است. تمام این مواد مغذی حیاتی در میوه با اضافه شدن فیبر رژیمی همراه است.

مزایای بهداشت کیوی

محبوبیت رو به رشد جهانی کیوی به یک ترکیب شگفت انگیز از ظاهر منحصر به فرد، عطر و طعم و منابع تغذیه ای می پردازد. مزایای این میوه برای موارد مختلف پزشکی مورد بحث قرار گرفته است:

خواص آنتی اکسیدانی

کیوی مقدار قابل توجهی از ویتامین C را همراه با سایر اجزای فنلی و کاروتنوئیدها که سلامتی را به ارمغان می آورد، ارائه می دهد. مطالعات تطبیقی ​​شامل کیوی، پرتقال و گریپ فروت نشان داد که میوه کیوی دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی تر نسبت به  دیگران است. با توجه به وجود فیتوکمیکال های تغذیه ای، توانایی محافظت از DNA موجود در سلول های بدن از آسیب های اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد را دارد، در نتیجه خطر ابتلا به التهاب و بیماری ها را کاهش می دهد.

سلامت قلب را بهبود می بخشد

همانطور که ذکر شد، کیوی در پلی فنول های محافظ همراه با ویتامین C، ویتامین E و پتاسیم است که در حفظ سلامت قلب و عروق موثر هستند. یک مطالعه تحقیقاتی نشان داده است که این میوه فعالیت های مهار کننده ای را برای کاهش تری گلیسیرید در خون ایجاد می کند. بر اساس مطالعات، مصرف افراد از کیوی در روزانه به کاهش پاسخ پپتید یا احتمال لخته شدن خون کمک می کند. این اثر فیبرینولیتیک میوه در رگ های خونی شما از خطر ترومبوآمبولیک و اختلالات قلب مانند آترواسکلروز جلوگیری می کند.

رابطه بین دمای بدن و خواب چیست؟

موجب خواب بهتر

این میوه یک منبع سروتونین است که به بهبود خواب کمک می کند. یک مطالعه تحقیقاتی در این زمینه نشان داده است که مصرف کیوی در بهبود کیفیت خواب کمک می کند. همچنین ممکن است در بهبود شروع خواب و کاهش زمان بیداری کمک کند، بنابراین اختلالات خواب تسکین می یابد. این میوه حاوی فلاونوئیدها از قبیل نیرینژنین، کورستین، روتن، کاتچین، اپیکاتچین است که گیرنده های القاء کننده خواب را تعدیل می کنند و یک عامل مؤثر و تقویت کننده گیاهی هستند. با توجه به این موضوع، پوست کیوی یک عنصر قوی برای کمک به خواب طبیعی است.

جذب آهن را بهبود می بخشد

مزیت شگفت انگیز کیوی این است که توانایی جذب آهن در بدن را تسهیل می کند.  منابع غنی از ویتامین C و سایر مواد شیمیایی مانند لوتئین و زاکسنتین در میوه کمک به بهبود وضعیت آهن در بدن و جلوگیری از اختلالات کمبود آهن می نماید. مطالعات تطبیقی ​​بین کیوی و موز نشان می دهد که مصرف کیوی همراه با غلات صبحانه باعث افزایش قابل توجه آهن در بدن نسبت به موز می شود.

درمان دژنراتیو ماکولا

کیوی یک میوه برای سلامت چشم است و به طور موثری به مراقبت از چشم کمک می کند. همانطور که قبلا ذکر شد، این میوه منبع فیتو شیمیایی لوتئین و زاکسنتین است که مولفه های حیاتی در چشم انسان هستند. این مولفه های مفید همراه با ویتامین A چشم ها را از آب مروارید، دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن و دیگر اختلالات نابود کننده بینایی محافظت می کند.

کمک در هضم

کیوی برای حفظ یک سیستم گوارش سالم ارزشمند است. یک منبع خوشمزه فیبر است که هضم را بهبود می دهد و سلامت روده را حفظ می کند. با تحریک سیستم روده کمک می کند تا از یبوست رهایی یابید. خواص طبیعی این میوه به علت محتوای فیبر آن به مقدار زیادی به مدفوع اضافه می شود و آن را نرم می کند. مطالعات انجام شده روی کیوی نشان داد که مقدار خوبی از آنتی اکسیدان پروتئولیتیک اکتینیدین را ذخیره می کند که هضم پروتئین ها را بهبود می بخشد و ترافیک و هضم را از طریق دستگاه گوارش تسهیل می کند. پلی ساکارید موجود در میوه در جلوگیری از چسبندگی عوامل انتروپاتوژن و تحریک باکتری های پروبیوتیک در روده بزرگ کمک می کند. عصاره کیوی باعث افزایش رشد اسید لاکتیک شده و مهار رشد باکتری ها شده و به حفظ سلامت دستگاه گوارش منجر می شود.

مفید در بارداری

کیوی یک میوه مناسب برای یک زن باردار است سرشار از اسید فولیک طبیعی است. اسید فولیک به جلوگیری از وقوع نقایص لوله عصبی در نوزادان نوزاد کمک می کند و برای مغز و رشد شناختی آنها ضروری است. دیگر مواد مغذی مهم مانند ویتامین C، E و K همراه با فلاونوئیدها موجود در میوه نیز به طور کلی در سلامت و توسعه جنین و مادر باردار مفید است.

بهترین سن بارداری چه رنج سنی است؟

مراقبت از پوست

کیو یکمک می کند تا پوست سالم و صاف  خود را حفظ نمایید و  به شکل قابل توجهی در روند سنتز کلاژن کمک کند. این میوه حاوی ویتامین C است، که به حفظ پوست کمک می کند . ویتامین E موجود در کیوی موجب کاهش خطوط ظریف و ظاهر چین و چروک پوست می شود. همچنین در کاهش اثرات مضر تابش اشعه ماوراء بنفش بر روی پوست کمک می کند، در حالی که آنتی اکسیدان های موجود در این میوه به عنوان یک عامل ضد پیری مناسب عمل می کنند و از بروز زودرس پوست جلوگیری می کنند.

جلوگیری از سرطان

کیوی در طب سنتی چینی برای اثربخشی آن در درمان انواع مختلف سرطان مانند سرطان کبد، سرطان پستان، سرطان معده و سرطان ریه به طور سنتی مورد توجه است. عصاره های کیوی مانع تکثیر سلول های سرطانی و محافظت از آسیب های DNA درونی می شود. میوه در برابر سرطان با ایجاد سیتوتوکسیک به سلول های سرطانی بدخیم بدون تاثیر بر سلول های سالم عمل میکند. فراوانی آنتی اکسیدان ها، کاروتنوئید ها، ویتامین ها همراه با فیبر، به طور مفیدی به اثربخشی کیوی در پیشگیری یا بهبود زودرس سرطان منجر میشود. Catechin، یک داروی فیتوشیمیایی در کیوی، در کاهش سمیت عوامل ضد سرطان با تحریک تومور مغز استخوان کمک می کند.

افزایش ایمنی

کیوی در تنظیم سیستم ایمنی ذاتی و انعطاف پذیر است که برای عملکرد سالم بدن بسیار حیاتی است. مصرف کیوی کمک می کند تا در برابر عفونت های فصلی و سایر بیماری ها به اعمال ضد میکروبی و ضد قارچی مقاوم باشید. میوه کیوی کمک می کند تا علائم سرماخوردگی و آنفولانزا و دیگر عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی را کاهش دهد. همچنین اثرات ضد التهابی نیز دارد.

دیابت را کنترل می کند

کیوی دارای شاخص گلیسمی پایین است (GI) که برای افراد مبتلا به دیابت مناسب است. مطالعات انجام شده بر روی عصاره های کیوی نشان داد مصرف این میوه در تنظیم عفونت زایی کمک می کند که برای جلوگیری از دیابت ضروری است. اختلال در عملکرد بافت های چربی در بدن به طور شدید در توسعه مقاومت به انسولین و دیابت دخالت دارد.

استفاده آشپزی

با توجه به ویژگی های ظاهری و طعم و مزه آن، کیوی می تواند سبک استوایی شگفت انگیز خود را به ظرف سالاد میوه خود اضافه کند. کیوی مایع تغذیه ای را می توان به عنوان یک عامل کاربردی برای تهیه محصولات نانوایی سالم به کار برد. این  میوه حاوی یک پاپائین آنزیمی است که در شکستن بافت های فیبرینی گوشت، سخت مفید است. به همین دلیل، مصرف کیوی با محصولات مبتنی بر ژلاتین مناسب نیست. آنزیم پاپایین همچنین دارای اثر متقابل با شیر است.

چگونه کیوی را نگهداری و ذخیره کنیم؟

کیوی را انتخاب کنید که نرم است و از میوه هایی که کبودی یا لکه های مرطوب دارند اجتناب کنید. میوه ای که به  آن فشار کمی وارد نمی شود، نشان دهنده ی آن است که هنوز برای مصرف آماده نشده است. آنها را می توان با نگه داشتن در دمای اتاق به مدت چند روز در برابر گرما و یا نور خورشید و یا با یک سیب یا موز در یک کیسه کاغذی، برای سرعت بخشیدن به رسیدن آنها قرار دهید.

کیوی بخورید تا پوست جوانی داشته باشید

اثرات جانبی کیوی

با وجود مزایای بهداشتی آن، کیوی می تواند برخی از عوارض جانبی مانند آلرژی و سنگ کلیه در برخی افراد ایجاد کند.

واکنش های آلرژیک: کیوی یک میوه مغذی است، اما همچنین می تواند واکنش های آلرژیک بسیاری را نیز ایجاد کند. این واکنش های آلرژیک ممکن است از حساسیت خوراکی خفیف و موضعی به شرایط کشنده مثل آنافیلاکسی که ممکن است به علت حساسیت به مرگ منجر شود، متفاوت باشد. مطالعات متعددی نشان میدهند که آلرژن های قابل توجهی در کیوی وجود دارد که می تواند باعث واکنش های شدید در کودکان شود.

Oxalates: کیوی منبع کریستال رد اگزالات است. مصرف بیش از حد غذاهای غنی از اگزالات مانند کیوی ممکن است در بعضی از افراد خطر ابتلا به سنگ کلیه اگزالات کلسیم را ایجاد کند. مصرف بیش از حد اگزالات ممکن است با جذب مواد مغذی خاصی از قبیل کلسیم و منیزیم در بدن نیز مواجه شود.

در صورت واکنش آلرژیک، همیشه توصیه می شود نظر فوری پزشکی را برای جلوگیری از هر گونه شرایط پرخطر  جویا شوید.

خلاصه

کیوی خوشمزه، دارای مواد مغذی متنوع و یکی از میوه های محبوب است. کیوی در آماده سازی محصولات ضد میکروبی برای کاهش مقاومت در برابر داروهای رایج برای عفونت قارچی و باکتری استفاده می شود. این میوه دارای ویژگی های طبیعی تخلیه خون بدون عوارض جانبی مانند آسپرین است. خاصیت ضد التهابی آن نیز در آرتریت روماتوئید ارزشمند است. این میوه را در رژیم غذایی خود قرار دهید تا سلامت ذهنی شما را به طور چشمگیری افزایش دهد.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *