ژلاتین چیست؟ نحوه استفاده آن چگونه است؟

ژلاتین چیست؟ نحوه استفاده آن چگونه است؟

ژلاتین یک پروتئین واضح و بی مزه است که برای تولید محصولات غذایی ضخیم تر و سخت تر می شود.  یک محصول حیوانی است که نیز در محصولات مراقبت شخصی، لوازم آرایشی، کپسول دارو و عکاسی استفاده می شود. این محبوبیت به عنوان پایه دسر ژلاتین، شناخته شده است.

منبع ژلاتین کجاست؟

ژلاتین، از کلاژن موجود در استخوان، بافت همبند و پوست خوک، گاو و دیگر حیوانات مشتق شده است.
کلاژن از استخوان ماهی نیز بدست می آید . این پروتئین هنگامی که در آب جوشانده می شود ، از استخوان و بافت همبند خارج می شود. ژلاتین برای اهداف آشپزی پاک می شود و معمولا در ورق، گرانول یا پودر فروخته می شود.

نحوه استفاده ژلاتین 

ژلاتین، برای تجمیع پودینگ ها ، ماست ، آب نبات های مختلف ، دسر ژلاتین میوه ، بستنی ، آب گلدوزی و غیره استفاده می شود . ابتدا ژلاتین، باید قبل از افزودن به یک دستور غذا در آب گرم حل شود . پس از حل شدن در آب ، ژلاتین، می تواند در هر تعداد از مایعات یا مخلوط نیمه جامد مخلوط شود.
بسته های ژلاتین که اغلب در فروشگاه های مواد غذایی فروخته می شوند، معمولا دارای یک ردیف اونس یا یک قاشق غذاخوری از پودر ژلاتین هستند . این مقدار ژلاتین، به اندازه کافی برای تقریبا دو فنجان مایع استفاده می شود، اگرچه می توان برای تولید یک محصول نهایی سخت تر استفاده کرد .  ژلاتین، هنگامی که سرد می شود ، جامد می شود و به طور کلی نیاز به یخچال دارد.  غلظت و درجه ژلاتین، دمای دقیق را تعیین می کند که در آن جامد و ذوب می شود. اکثر ژلاتین ها نقطه ذوبی در نزدیکی دمای بدن دارند، که غذای منحصر به فردی را برای مواد غذایی که در آن استفاده می شود ، فراهم می کند. جوشاندن ژلاتین، می تواند ساختارش را خراب کند و خواص تقویت کننده آن را از بین ببرد .  بعضی از میوه ها مانند آناناس، و پاپایا حاوی آنزیم  نیز می توانند اثر ژلاتین در تثبیت شدن را از بین ببرند.  فرایند تهیه کنسرو معمولا این آنزیم ها را از بین می برد ، به این معنی که نسخه های کنسرو شده از این میوه ها با ژلاتین، می تواند موفقیت آمیز باشد.

ژلاتین چیست؟ نحوه استفاده آن چگونه است؟

ارزش غذایی ژلاتین

ژلاتین، یک پروتئین است، اما تنها ۹ مورد از ۱۰ اسید آمینه ضروری را شامل می شود ، به این معنی که پروتئین کامل نیست.  پودر ژلاتین خالص حاوی کربوهیدرات ها و چربی ها  است. بسته ی یک اونس پودر ژلاتین، حاوی حدود ۲۳ کالری و شش گرم پروتئین است. مخلوط ژلاتین، مانند دسرها یا اسفناج های ساخته شده با سوپ، اغلب در هنگام تجزیه رژیم ها به عنوان مصرف مایع به دلیل مقدار زیاد آب معلق در ژل که مخلوط مایع در دمای بدن است استفاده می شوند.

رژیم های خاص

از آنجا که ژلاتین، از کلاژن حیوان ساخته شده است ، برای رژیم های گیاهی مناسب نیست. جایگزین هایی برای ژلاتین مانند آگار-آگار، پکتین یا کاراژیان از محصولات گیاهی ساخته شده و عمل جالیز مشابهی را انجام می دهند . ژلاتین، با علامت “K” گواهی شده است و از منابع غیر از خوک ساخته شده است  . برای ادیانی که مصرف کالاهای گاو را اجازه نمی دهند ، می توان از ژلاتین ساخته شده از گوشت خوک یا ماهی استفاده کرد یا برعکس . اطمینان حاصل کنید که اطلاعات بسته را دقیقا بخوانید و یا اگر در مورد منبع ژلاتین، نگران هستید، با سازنده تماس بگیرید.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *