تخم کتان دارای چه عوارض و مزایای درمانی است؟

تخم کتان دارای چه عوارض و مزایای درمانی است؟

تخم کتان دارای خواص زیادی برای سلامتی بدن است. دانه های روغنی (همچنین به عنوان گیاهانی که لایه دار هستند) یک منبع غنی از مواد مغذی، فیبر رژیمی، منگنز، ویتامین B1 و اسید آلفا لینولنیک اسید چرب ضروری است که ALA یا امگا ۳ نیز شناخته می شود. دانه های حاصل از کتان، یکی از قدیمی ترین محصولات فیبر در جهان است که در مصر باستان و چین شناخته و کشت می شود.

تخم کتان یک منبع چربی، آنتی اکسیدان ها و فیبر است . تحقیقات مدرن شواهدی را نشان می دهد که که دانه کتان همچنین می تواند خطر ابتلا به دیابت ، سرطان و بیماری های قلبی را کاهش دهد .

فواید تخم کتان 

خواص درمانی و سودمند مصرفی دانه کتان هنوز به طور کامل درک نشده است و بسیاری از ادعاها مطالعاتی با کیفیت ندارند تا بتوانند از آنها حمایت کنند. با این حال ، تحقیقات در حال ظهور نشان می دهد که کتان سویا ممکن است واقعا غذای شگفت انگیز باشد که بسیاری از مردم ادعا می کنند.

۱- حفاظت از سرطان

مصرف کتان می تواند در برابر پروستات ، کولون و سرطان سینه محافظت کند . به نظر می رسد کرم ضد آفتاب باعث جلوگیری از رشد سلول های سرطانی می شود ، زیرا اسیدهای چرب امگا ۳ باعث از بین بردن سلول های بدخیم از دیگر سلول های بدن می شود . علاوه بر این ، لیگناها در دانه کتان دارای خواص ضد انجینی هستند – آنها از تشکیل تومور عروق خونی جدید جلوگیری می کنند. یک مطالعه ایالات متحده در ۴۳ نشست سالانه انجمن انکولوژی بالینی آمریکایی (ASCO) نشان داد که مصرف کتان می تواند تومورهای سرطان پروستات را از رشد رو به کاهش دهد . دکتر وندی پژوهشگر ارشد این مطالعه گفت ” که این مطالعه نشان داد که دانه کتان بی خطر است و با اثر محافظتی بر سرطان پروستات همراه است.”

۲- کاهش کلسترول

محققان مرکز تحقیقات تغذیه و سلامتی دانشگاه ایالتی آیووا دریافتند که سطح کلسترول در میان مردان که در رژیم غذایی خود از آنها استفاده می کنند ، کاهش یافته است . سوزان هندریچ ، نویسنده اصلی این  مطالعه ، گفت: “افرادی که نمی توانند چیزی شبیه لیپیتور بگیرند، این می تواند به شما حداقل به نفع پایین آوردن کلسترول کمک کند.”

۳- جلوگیری از گرما زدگی

یک مطالعه منتشر شده در مجله انجمن انکولوژیست مجتمع نشان می دهد که مصرف خوراکی کتان می تواند خطر ابتلا به گرگرفتگی را در میان زنان یائسه کاهش دهد . مصرف کتان به صورت کنسرو باعث کاهش گرگرفتگی ها می شود ، اما به نظر می رسد که مزایای بهداشتی و روانی نیز داشته باشد.

تخم کتان دارای چه عوارض و مزایای درمانی است؟

۴- بهبود قند خون

بر اساس یک مطالعه منتشر شده در تحقیقات تغذیه ، شواهد قوی وجود دارد که نشان می دهد که مصرف هر روز از کتان کنجاله ، کنترل گلیسمی را در مردان و زنان چاق مبتلا به دیابت قبل از دیابت بهبود می بخشد.

۵- حفاظت در مقابل تابش

محققان دانشکده پزشکی در دانشگاه پنسیلوانیا ، یک رژیم از دانه کتان می تواند از بافت پوست آسیب دیده از تابش محافظت کند . محققان نتیجه گرفتند که “مطالعه خود نشان می دهد که کرفس رژیمی که قبلا به علت خواص آنتی اکسیدان قوی و ضد التهابی شناخته شده است ، به عنوان عامل کاهش دهنده و محافظ در برابر پرتوهای پنومونوپاتی کار می کند”.

عوارض استفاده از دانه کتان

اگرچه تحقیقات در مورد ایمنی مصرف دانه کتان در دوران بارداری کم است ، زنان باردار باید از نظر ایمنی از خواص فیزیکی مانند کتان استفاده نکنند زیرا پزشکان بر این باورند که ممکن است بر پیامدهای بارداری تاثیر بگذارد. به گفته مرکز پزشکی دانشگاه مریلند ، علاوه بر این ، افرادی که از انسداد روده رنج می برند نیز باید از کتان استفاده نکنند (به دلیل سطح بالای فیبر). عوارض جانبی مرتبط با مصرف کرفس شامل موارد زیر است:

  • استفراغ
  • درد معده
  • حالت تهوع
  • یبوست
  • اسهال
  • پوسیدگی

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *