خواص عدس و ارزش غذایی فوق العاده آن

خواص عدس و ارزش غذایی فوق العاده آن

آیا با خواص عدس برای سلامتی آشنا هستید؟ عدس در مقایسه با سایر انواع لوبیای خشک شده نسبتا سریع ترو آسان تر برای آماده سازی می باشد . آنها به راحتی طعم های شگفت انگیز از غذاهای دیگر و ادویه ها را جذب می کنند ، ارزش غذایی زیادی دارند و در طول سال در دسترس هستند . عدس همراه با سایر انواع لوبیا حبوبات است.

خواص عدس

 آنها در غلاف هایی رشد می کنند که حاوی یک یا دو دانه عدس هستند که به شکل های دایره ، بیضی یا قلب هستند و اغلب کوچکتر از نوک مداد مداد هستند.  عدس به عنوان ماده مناسب برای  غذا خوردن مقرون به صرفه به نظر می آید . آنها نیروگاه تغذیه ای هستند که مقدار زیادی مواد مغذی لازم را برای سلامت شما به ارمغان می آورند و همچنین در آشپزخانه بسیار متنوع هستند ، بنابراین می توانید آنها را بدون دلزدگی بخورید . عدس ها، یک منبع بسیار خوبی از فیبرهای پایین آوردن کلسترول هستند .

عدس نه تنها به کاهش کلسترول کمک می کند ، بلکه از مزایای ویژه ای در کنترل اختلالات قند خون برخوردار می باشد ؛ زیرا محتوای بالای فیبرین باعث جلوگیری از افزایش قند خون پس از غذا می شود . عدس همچنین مقادیر خوبی از هفت ماده معدنی مهم ، ویتامین B و پروتئین خود را  تقریبا بدون چربی فراهم می کند . استفاده از عدس در رژیم غذایی شما ، سلامت کوتاه مدت و بلند مدت شما را به همراه خواهد داشت.

ارزش غذایی عدس

فیبر رژیمی

یک فنجان عدس پخته شده حاوی ۱۶ گرم فیبر رژیمی است و یا ۶۳ درصد از مواد غذایی روزانه توصیه شده توسط وزارت کشاورزی ایالات متحده برای فیبر برای یک مرد و زن بالغ در یک رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری می باشد . عدس حاوی فیبر محلول است ، اما منبع عظیم فیبر نامحلول است . رژیم غذایی حاوی مقدار زیادی فیبر نامحلول می تواند حرکات روده را تنظیم کند ، سلامت دستگاه گوارش را ارتقاء دهد و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ ، پستان، گلو و مری را کاهش دهد.  مواد غذایی غنی از فیبر مانند عدس همچنین ممکن است به جلوگیری از سکته مغزی ، بیماری قلبی ، دیابت ، کلسترول خون بالا و فشار خون بالا کمک کنند.

پروتئین لاغر

عدس پخته شده ۱۸ گرم پروتئین در هر فنجان ، حاوی کمتر از ۱ گرم چربی ، چربی اشباع ناچیز و بدون کلسترول است.  در مقایسه با گوشت گاو ، مرغ و ماهی که همه آنها منبع خوبی از پروتئین هستند اما دارای مقدار بسیار بالایی از چربی اشباع و کلسترول هستند ، عدس همان میزان پروتئین را بدون چربی دارد .دانشکده بهداشت عمومی هاروارد عدس را برای انتخاب پروتئین مناسب تر می داند . مطالعه ۲۰۱۲ در “بایگانی پزشکی داخلی” گزارش داد که جایگزینی منابع پروتئینی شبیه لوبیا برای گوشت قرمز می تواند خطر کلی مرگ را در بسیاری از بیماری ها ، از جمله سرطان و بیماری های قلبی ، کاهش دهد.  عدس شامل تمام اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن برای سنتز پروتئین نیست . آنها را با یک دانه مانند برنج یا نان کل گندم ترکیب کنید تا یک غذای کامل پروتئین تهیه شود.

خواص عدس و ارزش غذایی فوق العاده آن

فولاد

هر فنجان عدس پخته شده داراي ۳۵۸ ميكروگرم فولاد است . این مقدار تقریبا ۱۰۰ درصد از نیاز روزانه ۴۰۰ میلی گرمی فولاد برای بزرگسالان را تامین می کند.  فولاد ، همچنین به عنوان اسید فولیک یا ویتامین B-9 شناخته می شود ، که از سلامت سیستم عصبی حمایت می کند ، به سوخت و ساز انرژی کمک می کند و برای سنتز DNA،  RNA و گلبول های قرمز ضروری است .

اگر رژیم غذایی شما فاقد فولاد کافی باشد ، ممکن است احتمال ابتلا به سرطان ، افسردگی ، بیماری های قلبی و بینایی یا کاهش شنوایی وجود داشته باشد . به خصوص برای زنان باردار ، غذاهای غنی از فولاد مانند عدس در رژیم غذایی آنها مهم است.  زنان باردار که روزانه حداقل ۶۰۰ میکروگرم فولاد مصرف می کنند خطر ابتلا به کودکتان را با یک زاد و ولد ناموفق کاهش می دهند.

آهن

یک فنجان عدس ۸۷ درصد از آهن نیاز روزانه مردان و ۳۸ درصد از مقدار مورد نیاز زنان را فراهم می کند. بدن برای تولید گلبولهای قرمز و آدنوزین تری فسفات یا ATP از آهن استفاده می کند . افراد مبتلا به کمبود آهن ممکن است به کم خونی یا مشکلات عصبی مانند اختلال بیش فعالی دچار شوند.  آهن در غذاهای گیاهی مانند عدس غیر غلیظ است ، یک نوع آهن است که به آسانی به عنوان آهن در گوشت، مرغ و ماهی جذب نمی شود.

 شما می توانید مقدار آهن را از عدس ها با خوردن حبوبات با گوشت یا با منبع غنی از ویتامین C افزایش دهید . عدس ها را در سوپ های گوشتی بریزید یا آنها را در سالاد هایی که حاوی سبزی های تیره ، برگ و نارنجی یا گریپ فروت هستند مصرف کنید . علاوه بر ارائه کربوهیدرات های پیچیده سوزاننده ، عدس می تواند انرژی شما را با تجدید ساختن منابع آهن شما افزایش دهد .

به خصوص برای قاعدگی زنان که بیشتر در معرض خطر کمبود آهن هستند ، تقویت منابع آهن با عدس ، ایده خوبی است؛ به ویژه آن که ، بر خلاف گوشت قرمز ، منبع دیگری از آهن ، عدس غنی از چربی و کالری نیست. آهن جزء جدایی ناپذیر از هموگلوبین است که اکسیژن را از ریه ها به تمام سلول های بدن انتقال می دهد و همچنین بخشی از سیستم های آنزیمی کلیدی برای تولید انرژی و متابولیسم است.

 به یاد داشته باشید: اگر باردار یا شیرده باشید ، نیازهای شما برای آهن افزایش می یابد . رشد کودکان و نوجوانان نیز نیاز به آهن را افزایش می دهد.

 

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *