خواص ید در نمک خوراکی و علت اضافه کردن آن به نمک

خواص ید در نمک خوراکی و علت اضافه کردن آن به نمک

می دانید خواص ید چیست؟ چرا ید را به نمک خوراکی اضافه می کنند؟ بیشتر کابینت های آشپزخانه حاوی جعبه ای از نمک یددار هستند. اکثر نمک هایی که در سوپر مارکت ها فروخته می شوند بر روی برچسب نمایش داده می شوند: “این نمک ید، مواد مغذی ضروری را تامین می کند.”

خواص ید در نمک

اما آیا می دانید چرا ید در نمک اضافه می شود؟ مقدار کمی از چندین نمک حاوی ید ، به نمک خوراکی اضافه می شود ، زیرا رژیم غذایی رایج آمریکایی بسیار کم است.  نمک یددار می تواند هر چند مضر هم باشد.

تاریخچه افزودن ید در نمک

به علت نیاز روز افزون به تنظیم اختلالات کمبود ید ، ید از سال ۱۹۲۴ به نیترات اضافه شد.  در دهه ۱۹۲۰ در ایالات متحده، دریاچه های بزرگ و منطقه شمال غربی اقیانوس آرام این کشور شیوع بالای گواتر (یک بیماری مبتنی بر ناهنجاری تیروئید را تجربه کرد. این به این دلیل بود که سطح خاک آنها از ید بسیار کم بود و مردم غذاهای غنی از ید را نداشتند.

محققان دانشگاه میشیگان تصمیم به اضافه کردن ید به پختن نمک کردند تا تلاش کنند تا مشکل را حل کنند . در نتیجه رخ دادن گواتر به شدت کاهش یافت و عمل به زودی استاندارد شد .
در واقع ، با توجه به موفقیت هایی که در میشیگان دیده شد ، کمیته های مقرراتی دیدند که ساده بودن و مقرون به صرفه بودن اقدامات ساده برای مقابله با این اختلال سلامت و در حدود ۰٫۰۵ دلار برای هر فرد در سال،ید به نمک افزوده شد.

نمک به عنوان حامل برای ید مورد استفاده قرار گرفت زیرا این روش آسان و بدون استفاده از ید در زنجیره غذا بود. نمک غذائی است که تقریبا هر روزه می خورید . نمک یددار نیز به خوراک حیوان اضافه شد ، زیرا همچنین مزایای حمایت تیروئید را برای دام نیز ارائه می دهد.

دلیل وجود ید در نمک

چیزهایی از دهه ۱۹۲۰ با تولید مواد شیمیایی سمی و شیوه های ارزان تر مصرف در برداشت نمک تغییر کرده اند . بسیاری از نمک برداشت شده ، نمک طبیعی از دریا یا رسوبات طبیعی بوده و حاوی مواد معدنی سودمند ید هستند . نمک جدول یا “نمک یددار” نمک سنگ ، کریستال یا نمک طبیعی سالم نیست . این یک نوع سدیم تولید شده با نام کلرید سدیم با یدید است.

ید موجود در نمک در فروشگاه های مواد غذایی، رستوران ها و تقریبا تمام غذاهای فرآوری شده هستند و مواد شیمیایی مصنوعی به آنها اضافه شده است. این مواد شیمیایی عبارتند از اشکال تولید شده یدید ، سولفات سولو آلومینات ، بیکربنات سدیم فلوراید ، مقادیر سمی پتاسیم یدید، عوامل ضد انجماد و مشتقات آلومینیوم . متاسفانه بیشتر نمکهای خوراکی نه تنها ناسالم است ، بلکه برای بدن سمی است و هرگز نباید به عنوان یک منبع ید سالم در نظر گرفت . نمک یافت شده در طبیعت معمولا سفید نیست و رنگ صورتی مانند نمک کریستالی هیمالیا است که در کوه های بکر گرفته شده و به طور طبیعی در خورشید خشک می شود.

خواص ید در نمک خوراکی و علت اضافه کردن آن به نمک

البته ، ما به این ید نیاز داریم زیرا غده تیروئید برای ساخت تریروتسین و تریدوتیررونین نیاز به دو هورمون کلیدی برای عملکرد متابولیک دارد.  اشکال معمول یود شامل پتاسیم یودات ، ید پتاسیم ، یدید سدیم و ید اسیدهای سدیم است.  هر یک از این فرم ید ، نیاز بدن شما را از طریق غده تیروئید در مورد هورمون های T4 و  T3 رفع می کند.

آیا ید روی نمک به اندازه کافی وجود دارد؟

با استفاده از نمک طبخ شده غنی شده با ید ، ممکن است شما هنوز در معرض خطر کمبود مواد مغذی باشید.  مطالعه ای که در دانشگاه تگزاس در آرلینگتون انجام شد و در مجله علمی و فناوری محیط زیست آمریکا منتشر شد ، نمک به تنهایی نمی تواند از کمبود ید جلوگیری کند.
این تحقیق به بررسی میزان ید در بیش از ۸۰ نوع از مارک های نمکی معمولی فروخته شده ی یددار پرداخت و دریافت که ۴۷ نفر از آنها (بیش از نیمی از موارد) توصیه های غذایی و دارویی ایالات متحده را برای میزان سالم یود انجام نداده اند . علاوه بر این ، با گذشت زمان ، سطح ید در محصولات نمکی که در شرایط مرطوب قرار دارند ، کاهش می یابد.  مطالعه به این نتیجه رسید که تنها حدود ۲۰ درصد از نمک به اصطلاح “یدید شده” که در فروشگاه ها فروخته می شود به اندازه کافی از مواد مغذی مورد نیاز است تا بتواند سطح دریافت روزانه را برطرف کند .

نتایج ممکن است متفاوت باشد. اطلاعات و اظهارات ساخته شده برای اهداف آموزشی هستند و قصد ندارند جایگزین مشاوره دکتر شما شوند . اگر دچار بیماری شدید یا نگرانی در سلامت هستید، به پزشک خود مراجعه کنید.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *