کلاژن چیست؟ روش های جلوگیری از دست دادن آن کدامند؟

کلاژن چیست؟ روش های جلوگیری از دست دادن آن کدامند؟

کلاژن، فراوان ترین پروتئین در بدن است و به ساختار مو، پوست، ناخن، استخوان ها، رباط ها و تاندون ها در بدن ما کمک می کند. به لطف کلاژن، ما قادر به حرکت، خم شدن و کشش بهتر هستیم. کلاژن همچنین در کمک به درخشش مو، تابش پوست و ناخن ها نیز موثر است. همانطور که سن و استرس تاثیر بیشتر را بر بدن ما قرار می گذارد، تاثیرات بیشتری بر تولید کلاژن، دارد.

دریافت کلاژن در رژیم غذایی متعادل می تواند به بدن ما کمک کند که در اثر شکسته شدن از دست رفته است . کلاژن، یک پروتئین است که از آمینو اسید تشکیل شده است : گلیسین ، پرولین ، هیدروکسی پرولین و آرژینین ، که همگی به بافت همبند ، پوست ، مو ، ناخن و سلامت روده کمک می کنند . پروتئین کلاژن نسبت به پروتئین پنیر و کازئین متفاوت است زیرا این میزان بالای آمینو اسیدها است.  رشد عضلانی ، سلامت مفصل و ظاهر کلی درخشان می تواند تا حدودی به مخلوط آمینو اسید در کلاژن، مربوط شود که نمی تواند در هر جای دیگر یافت شود.

کلاژن و پوست

کلاژن، یک ساختار مهم برای پوست است . این ماده ۳۰٪ پروتئین در بدن ما و ۷۰٪ پروتئین در پوست ما را می سازد.  کلاژن، به پوست ما کمک می کند تا درخشش و لطافت داشته باشد.
درم ها ، که پایه و اساس پوست را فراهم می کند ، در کشش و انعطاف پذیری پوست و منبع اصلی کلاژن در پوست دخیل است.  دریافت مقدار کافی از کلاژن، کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که پوست ما درخشان است.

نقش کلاژن در بدن

سویه ها و تاندون ها یکی دیگر از انواع بافت همبند هستند که دو استخوان و عضلات را به هم متصل می کنند . این بافتها – استخوان ها ، رباط ها ، تاندون ها و عضلات اسکلتی از پروتئین تشکیل شده است . میزان زیادی از این پروتئین ما از کلاژن است.

کلاژن چیست؟ روش های جلوگیری از دست دادن آن کدامند؟

رابطه تولید کلاژن و سن ما

هنگامی که ما بزرگتر می شویم ، تولید کلاژن، شروع به کاهش می کند.  در نتیجه ، پوست می تواند شکننده و کمتر الاستیک باشد.  علاوه بر این موها رنگ خود را از دست می دهند ، مفاصل انعطاف پذیر نیستند و ممکن است استخوان ها چگالی خود را از دست بدهند.  مکمل کلاژن، ممکن است به بهبود سطح کلاژن بدن کمک کند.

کلاژن پروتئین های حیاتی

پروتئین های حیاتی کلاژن، شامل ۱۸ اسیدهای آمینه ، از جمله ۸ ایزوتوپ ۹ آمینو اسید ضروری است. این ویژگی با غلظت گلیسین ، پرولین و هیدروکسی پرولین مشخص می شود که حدود ۵۰ درصد از کل محتوای آمینو اسید را تشکیل می دهند.  غلظت گلیسین و پرولین ۱۰ تا ۲۰ برابر بیشتر از پروتئین های دیگر است . این ترکیبات بسیار خاصی از اسیدهای آمینه ، پروتئین های حیاتی کلاژن، را با خواص عملکردی تغذیه ای فراهم می کند که نمی توانند با سایر منابع پروتئینی یافت شوند. کولاژن ما یک محصول بیولوژیک طبیعی با خلوص بالا حاوی بیش از ۹۷٪ پروتئین است که به شکل دیگری عرضه می شود که می تواند به راحتی توسط بدن انسان هضم شود.

لیزر درمانی می تواند به درمان نشانه های کشش کمک کند ، زیرا می تواند رشد کلاژن، الاستین و ملانین را تحریک کند.

یک رژیم سالم می تواند بدن را به تولید کلاژن، کمک کند.

مواد مغذی مؤثر در تولید کلاژن 

پرولین: در تخم مرغ سفید ، گوشت، پنیر، سویا و کلم.
آنتوسیانیدین: در تمشک ، زغال اخته ، گیلاس و تمشک.
ویتامین C: در پرتقال ، توت فرنگی ، فلفل و بروکلی.
مس: در صدف ، آجیل ، گوشت قرمز و برخی آب آشامیدنی.
ویتامین A: در غذاهای مشتق شده از حیوانات و در غذاهای گیاهی به عنوان بتا کاروتن رخ می دهد.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *