آب مروارید چشم چیست؟ + درمان و عمل آب مروارید

آب مروارید چشم چیست؟ + اطلاعاتی در مورد درمان و عمل آب مروارید

علائم و علت آب مروارید چشم، درمان آب مروارید

در سراسر دنیا آب مروارید چشم علت اصلی کوری و کم شدن دید است. در ایالات متحده بیش از ۵۰ درصد از همه افراد ۸۰ ساله و بالاتر عمل آب مروارید چشم انجام می دهند، و هزینه ای بالغ بر ۶٫۸ میلیون دلار هزینه می شود. عمل آب مروارید، تنها راه درمان آب مروارید چشم محسوب می­شود.

به دلیل اینکه منابع محدود هستند، شهروندان کشورهای در حال توسعه اغلب قادر نیستند عمل آب مروارید را انجام دهند و از عدسی های کدر که در شرایط عادی قابل مشاهده نیستند استفاده می کنند اما این تاری دید در شب و هنگامی که نور کم است بیشتر دیده میشود.

به عبارت دیگر، افرادی که دچار آب مروارید هستند به سختی می توانند در شب رانندگی کنند.

 

علت و درمان آب مروارید چشم

 

به دلیل در دسترس نبودن عمل جراحی آب مروارید در بسیاری از کشورها متخصصان در پی این هستند تا راهی پیدا کنند تا از آب مروارید جلوگیری نمایند. تخمین زده میشود، که کشف راهی برای بروز ۱۰ سال دیرتر آب مروارید باعث میشود ۵۰ درصد ابتلا به عمل های بینایی کمتر شود. در حال حاضر بسیاری از محققان در زمینه بینایی بر این عقیده اند که مصرف آنتی اکسیدان ها در برخی موارد از آب مروارید پیشگیری می کند.

یک فرضیه پذیرفته شده حاکی از آن است که توسعه آب مروارید در اثر کهولت سن در اثر عدم تعادل اسمزی و اکسیده شدن اتفاق می افتد. به طور اخص افزایش رادیکال های آزاد موجب آسیب به پروتئین های عدسی و لیپیدهای موجود در اپی درم می شوند بنابراین موجب کدری عدسی شده و منجر به کدری و تاری دید پیشرفته می شود. آنتی اکسیدانهایی نظیر ویتامین C و ویتامین E این رادیکالهای آزاد را تثبیت کرده و بنابراین این رادیکالها را تثبیت کرده و بنابراین مضرات رادیکالهای آزاد را از بین می برند.

در حقیقت، می دانیم که عدسی برخی آنتی اکسیدان ها نظیر سولتین، زکسانتین، ویتامین E و ویتامین C را در خود نگه می دارد.

 

علت های بیماری آب مروارید چشم

علت های دیگر ابتلا به بیماری آب مروارید

برای اطمینان، فاکتورهایی غیر از اکسایش و رادیکال های آزاد که در آب مروارید تاثیر دارند  عبارتند از:

نور یو وی (UV) – اشعه خورشید

مصرف الکل

دیابت

هورمون تراپی

سیگار

چاقی

 

راه ها و روش های درمان آب مروارید چشم

 

این فاکتورها اکسایش را افزایش داده و چشم­هایتان را آسیب می زنند و دیگر چشم ها قادر به محافظت از خود در برابر آسیب های به عدسی نیستند.

نتایج منتشر شده در مجله اوپتامای سوئد در سال ۲۰۱۴ نشان می دهد که پیشگیری از آب مروارید در میان افرادی که به طور مرتب از غذاهای غنی از آنتی اکسیدان استفاده می کنند کمتر است، غذاهایی نظیر گیاهان برگی، گندم سبوس دار و قهوه. در این مطالعه بزرگ بر روی زنان میان سال و بزرگتر، متغییرهای در هم ریخته ای چون سیگار کشیدن، شاخص حجم بدن و فعالیت های فیزیکی و سطح تحصیلات مورد توجه بودند و از اهمیت برخوردار بودند.

به دلیل اینکه افزایش آنتی اکسیدان در رژیم غذایی فرد با کاهش خطر آب مروارید همراه است، می توان گفت استفاده از مکمل های آنتی اکسیدان هم خطر ابتلا به آب مروارید را کم می کنند.

 

نام لایت و علمی آب مروارید چشم ، کاتاراکت (Cataracts) است.

 

منبع: دکتر سلام

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *