باید و نبایدهایی درمورد استفاده از شیر خام در رژیم غذایی

باید و نبایدهایی درمورد استفاده از شیر خام در رژیم غذایی


 

شیر خام چیست؟

هزاران سال قبل، زمانی که انسان شیر خام حیوانات مختلف مانند گاو و بز را مصرف کرد،  شیر خام غیر پاستوریزه  بوده است –
با توجه به این واقعیت که روی  این شیر هیچگونه فرآیند پاستوریزه یا هموژنیزه شدن  انجام داده نشده است،  غذای “کامل” محسوب می شود و  حاوی تمام آنزیم های طبیعی، اسیدهای چرب، ویتامین ها و مواد معدنی است  و این چیزی است که  به عنوان “غذای کامل” نامگذاری شده است.

فواید  شیر خام

شیر خام با  داشتن مواد مغذی مهم برای بدن مفید است، از جمله پروبیوتیک ها،، ویتامین B12، ویتامین B6، کاروتنوئید، کلسیم، فسفر، منیزیم و آهن و اسیدهای چرب امگا ۳، اسید لینولئیک ، ویتامین K  است.شیر بدون پاستوریزه شامل  کاهش واکنش های آلرژیک، سلامت پوست، تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامت دستگاه گوارش، جلوگیری از انواع مختلف سرطان، کاهش وزن و افزایش تراکم استخوان  است
مراقبت از پوست

این شیر دارای مقدار زیادی کاروتنوئید ها و اسیدهای چرب امگا ۳، است بخاطر همین مشکلات پوستی را از بین برده  استرس اکسیداتیو و التهاب، را کاهش داده  همچنین این شیر  چین و چروک و لکه های قرمز را کاهش می دهد.. فواید شیر خام بسیار زیاد است، اما  برای پوست خیلی مفید است .  افرادی که شیر خام مصرف می کنند مشکلات پوستی نظیر پسوریازیس، اگزما و آکنه بطور معجزه آسایی درمان شده اند

کمک در هضم غذا

شیر خام به دلیل پروبیوتیک های موجود مواد مغذی را جذب کرده و به هضم کمک زیادی می کند

درمان سرطان

اسید لینولئیک موجود در این نوع شیر به طور مستقیم با فعالیت های مختلف ضد سرطان در بدن ارتباط دارد.

کاهش وزن

مواد مغذی و مواد معدنی، به ویژه کلسیم، در این شیر باعث می شود که  مکمل ایده آل برای رژیم غذایی کاهش وزن باشد

بهبود تراکم استخوان

شیر غیر پاستوریزه برای افزایش تراکم مواد معدنی استخوان است زیرا دارای مواد معدنی است

 

کاهش آلرژی

تحقیقات نشان داده است که این شیر می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و شدت واکنش های آلرژیک را در سراسر بدن کاهش دهد.مطالعات در حال حاضر نشان می دهد که کودکان که شیر خام مصرف می کنند، ۵۰ درصد کمتر احتمال دارد آلرژی ایجاد کنند و کودکان ۴۱ درصد کمتر  مبتلا به آسم  می شوند. تحقیقات منتشر شده در مجله آلرژی و ایمونولوژی بالینی شامل ۸۰۰۰ کودک مبتلا به رژیم های مختلف و یکی از نتایج محققان این بود که با نوشیدن شیر خام، کودکان به طور طبیعی اثرات ایمن سازی را تجربه کردند.

همانطور که در وب سایت Real Milk نشان داده شده است، بسیاری از مطالعات دیگر که در طول قرن گذشته انجام شده است نشان می دهد که شیرهای خام شیرین برای رشد و نمو کودکان ، از جمله تقویت ایمنی علیه عفونت، سلامت دندان و محافظت از رشد اسکلتی خوب است

مواد مغذی مانند پروبیوتیک، ویتامین D و ایمونوگلوبولین ها (آنتی بادی ها) موجود در شیر خام به طور طبیعی باعث افزایش سیستم ایمنی بدن و کاهش خطر ابتلا به آلرژی در کودکان و بزرگسالان می شود. آنزیم هایی که در شیر خام مورد استفاده در هضم قرار می گیرند، اما اغلب در طی پاستوریزاسیون کاهش یا تخریب می شوند، که می تواند باعث عدم تحمل لاکتوز شود.

استفاده از شیر خام

استفاده از شیر غیر پاستوریزه  یا همان شیر خام بطرف مختلف مورد استفاده قرار میگیرد که عبارتست از : نوشیدن آن به تنهایی، تولید پنیر، و یا حتی ساخت ماست.

تفاوت: شیر خام و شیر پاستوریزه

تفاوت شیر ​​خام و شیر پاستوریزه بسیار ساده است؛ شیر غیر پاستوریزه هیچ فرایند پاستوریزه یا همگن سازی نداشته است. شیر پاستوریزه به دمای خاص (حداقل ۱۶۰ درجه در ۱۵ ثانیه) برای از بین بردن هر عنصر باکتریایی. در حالی که شیر خام ممکن است سطح باکتریایی بالاتری نسبت به شیر پاستوریزه داشته باشد، همچنین حاوی آنزیم های خاص و مواد مغذی است که ممکن است در طی فرآیند پاستوریزه از بین رفته باشد.

مضرات شیر خام

شیر خام ممکن است حاوی باکتری هایی باشد که  باعث ایجاد اختلال شدید گوارشی، از جمله تهوع، اسهال، استفراغ و درد معده شود. در ۲۰ سال گذشته حدود ۱۰۰۰ مورد بیماری که به طور مستقیم با نوشیدن شیر خام مرتبط است، وجود دارد، اما مرگ و میر گزارش نشده است

 

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *