۹ ماده غذایی برای بهبود تعداد پلاکت خون

 9 ماده غذایی برای بهبود تعداد پلاکت خون

ماده غذایی برای بهبود تعداد پلاکت خون:پلاکت ها سلول های کوچک خونی است که  در کاهش بیش از حد خون در طول یک آسیب محافظت می کنند. شمارش پلاکت در بدن سالم محدوده از ۱۵۰۰۰۰-۴۵۰۰۰۰ برای هر میکرولیتر  خون است. اگر از محدوده ۴۵۰۰۰۰ افزایش یابد به بیماری شناخته شده موسوم به  ترومبوسیتوز منجر می شود و اگر پایین تر از ۱۵۰۰۰۰ باشد به بیماری ترومبوسیتوپنی منجر شود.

تعداد کم پلاکت خون می تواند باعث خونریزی  ناگهانی از بینی و لثه می شود . خونریزی غیرقابل کنترل و بیش از حد می تواند تهدید کننده زندگی  شود و از این رو، باید تعداد پلاکتها توسط پزشک کنترل شود  وداروهای مناسب تجویز شود . همچنین، چند مواد غذایی که در بهبود  پلاکت خون  وجود دارند که عبارتند از:

 9 ماده غذایی برای بهبود تعداد پلاکت خون
۱-پاپایا:

ماده غذایی برای بهبود تعداد پلاکت خون:آب تهیه شده از برگ های  پاپایا  برای بهبود تعداد پلاکت خون  است. برای تهیه این آب، برگ های پاپایا  را در یک قابلمه پر از آب جوش میریزیم آن را روی یک شعله متوسط ​​حدود ۱۰-۱۵ میگذاریم در حرارت متوسط بجوشد تا زمانی که آب به نصف کاهش یابد.  این عصاره برگ پاپایا است اغلب برای افراد مبتلا به تب دانگ توصیه می شود که هر وز بنوشند برای کنترل پلاکت خون عالیست مصرف ۲۰ میلی لیتر از این آب دو بار در روز توصیه می شود

 9 ماده غذایی برای بهبود تعداد پلاکت خون

۲-انار:

ماده غذایی برای بهبود تعداد پلاکت خون:انار به عنوان یک  میوه  مقدس به دلایل مختلف استفاده می شود دارای آهن است  و نوشیدن روزانه  یک لیوان آب انار پلاکت خون را کنترل میکند. میتوانید از دانه های انار هم بخورید . این میوه سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی  است مصرف آب انار می تواند به حفظ سطح انرژی کمک کند
 9 ماده غذایی برای بهبود تعداد پلاکت خون

۳-گندم:

ماده غذایی برای بهبود تعداد پلاکت خون:گندم در افزایش پلاکت خون  بسیار مفید است، دارای کلروفیل است کلروفیل دارای یک ساختار مولکولی مشابه به عنوان هموگلوبین است  و این به دلیل کلروفیل موجود در آن است این مواد مغذی گیاهی دارای اثر زیادی در بهبود تولید خون دارد  مصرف یک فنجان تازه آب گندم می تواند به بهبود تعداد پلاکت خون  کمک کند. مطالعات محدودی حتی ثابت کرد که  گندم  اثر سودمند بالقوه در ترومبوسیتوپنی دارد

 9 ماده غذایی برای بهبود تعداد پلاکت خون

۴-کشمش:

کشمش در افزایش پلاکت های خون  مفید است.  کشمش را  در ۲۵ گرم آب سرد  ریخته و آب یک عددلیمو ترش تازه را بریزید و در یک شیشه بریزید یک شب بماند صبح روز بعد با معده خالی بنوشید پلاکت خون را بطور طبیعی کنترل میکند

 9 ماده غذایی برای بهبود تعداد پلاکت خون

 ۵- غذاهای غنی ازویتامین C

غذاهایی که غنی از ویتامین C هستند، می تواند به مقابله با افزایش پلاکت به طور طبیعی  کمک کنند ویتامین C یک آنتی اکسیدان بسیار عالی است و می تواند  به مبارزه با  رادیکال های آزادو مضر کمک کند مصرف غذاهای سرشار از ویتامین C  برای افرادی که از ITP (یکی از علل ترومبوسیتوپنی) رنج می برند مفید است. 9 ماده غذایی برای بهبود تعداد پلاکت خون

۶-سبزیجات سبز:

سبزیجات سبز تیره سرشار از مواد مغذی از جمله پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم، و ویتامین K، C، و E هستند، همراه با ویتامین های گروه B. ویتامین K یکی از مواد مغذی ضروری برای لخته شدن خون است. سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج  دارای ویتامین کا است  و برای افزایش تعدادپلاکت خون توصیه می شود آنها را ر سالاد و یا غذاهای  خود استفاده کنید
 9 ماده غذایی برای بهبود تعداد پلاکت خون

۷-گوشت و ماهی

مصرف گوشت و ماهی به  افزایش پلاکت خون کمک میکند ماهی منبع بسیار خوبی از امگا ۳ برای بهبود تعداد پلاکتها ضروری است. همچنین، گوشت قرمز  دارای  ویتامین B12 است که یک ماده مغذی ضروری برای تولید مناسب  پلاکت و گلبول های قرمز خون همراه با سلول های سفید خون است
 9 ماده غذایی برای بهبود تعداد پلاکت خون۸-چغندر:

این یکی دیگر از از آنتی اکسیدان های غنی  چغندر است که اغلب به عنوان یک  رژیم غذایی برای افزایش تعداد پلاکت خون توصیه می شود. شما می توانید آب چغندر مصرف و یا آن را در سالاد ریخته  و یا  از آن اسموتی  درست کنید

  1. کدو تنبل:

    کدو تنبل یک منبع بزرگ مواد غذایی که حاوی مقدار خوبی از ویتامین A، یک  مواد مغذی ضروری  برای بهبود تولید پلاکتها است.  حتی دانه کدو تنبل غنی از روی است،  این ماده معدنی برای بهبود پلاکت خون ضروری است

 

 

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *