تاثیر چربی موجود در رژیم غذایی بر بیماری ها

تاثیر چربی موجود در رژیم غذایی بر بیماری ها

انواع چربی ها در رژیم غذایی شما ممکن است بر توسعه دیابت تأثیر بگذارد . چربی های خوب مانند چربی های غیر اشباع موجود در روغن های گیاهی مایع، آجیل و دانه ها می توانند به کاهش میزان دیابت نوع ۲ کمک کنند،

در حالیکه چربی های ترانس در مقابل آن عمل می کنند. اگر در حال حاضر مبتلا به دیابت باشید، خوردن ماهی می تواند به شما در برابر حمله قلبی و یا از بیماری قلبی کمک کند.  خوردن چربی های امگا ۳ از ماهی در برابر دیابت محافظت نمی کند، هرچند شواهد زیادی وجود دارد که این چربی های امگا ۳ طبیعی باعث جلوگیری از بیماری های قلبی مرگبار می شود.

بیماری قلبی

در یک مطالعه کنترل شده به صورت تصادفی اخیر رژیم غذایی که حاوی روغن زیتون فوق العاده و یا آجیل است، هر دو منابع غنی از چربی اشباع نشده، میزان بروز حوادث قلبی عروقی را در میان بیماران مبتلا به دیابت یا سایر عوامل خطر در طی پیگیری ۴/۸ سال کاهش می دهد.  این مطالعه نشان داد که رژیم های کم چربی فایده ای ندارند و چربی های سالم مانند چربی موجود در رژیم غذایی می توانند سلامت قلبی را بهبود بخشند. یک رژیم غذایی دقیق وجود ندارد، زیرا این سبک غذا خوردن می تواند غذاهای مختلف، الگوهای تغذیه و شیوه زندگی را در کشورهای مختلفی را در بر می گیرد . با این حال، شباهت هایی وجود دارد که الگوی غذایی را شامل می شود:

  • مصرف زیاد روغن زیتون، آجیل، سبزیجات، میوه ها و عمدتا غلات غلات کامل
  • مصرف متوسط ​​ماهی و مرغ
  • مصرف کم لبنیات، گوشت قرمز، گوشت فرآوری شده و شیرینی

سرطان
محققان یک بار مشکوک به ارتباط بین چربی های رژیم و سرطان های رایج شدند . با این حال، در بزرگسالان، درصد کالری مصرف شده از کل چربی به نظر نمی رسد که ارتباط معنی داری با خطر ابتلا به سرطان داشته باشد و در حال حاضر هیچ شواهد مشخصی وجود ندارد که نوع خاصی از چربی را با ابتلا به سرطان مرتبط کند.

سرطان پستان

در اوایل دهه ۱۹۸۰ اکثر متخصصان تغذیه معتقد بودند که چربی رژیم غذایی عامل اصلی سرطان سینه است . این تفکر عمدتا مبتنی بر مقایسه بین المللی نشان داد که میزان بالای سرطان سینه در کشورهایی با میزان مصرف چربی سرانه بالاتر است . اما با توجه به مطالعات آینده نگر و کارآزمایی های تصادفی کنترل شده در طی چند دهه آینده، ارتباط ظاهری بین مصرف کل چربی و سرطان پستان کاهش می یابد. محققان تغيير رژيم غذايی ابتکار بهداشت زنان که به طور خاص برای بررسی تأثير يک رژيم کم چرب بر رشد سرطان سينه طراحی شده است . ميزان مشابهی از سرطان پستان را در زنان مصرف کننده رژيم کم چرب نشان می دهد . یک مطالعه از موسسه تحقیقات ملی بهداشت و درمان AARP یک رابطه مثبت و مثبت بین سرطان سینه چربی و بعد از یائسگی پیدا کرد، اما در مقایسه با مطالعات بسیاری که در بالا ذکر شد، شواهد کلی ارتباط بین میزان کل چربی مصرفی و سرطان پستان را نشان نمی دهند . در یک مطالعه اخیر، چربی اشباع شده با یک نوع سرطان پستان ضعیف شده است، اما این ممکن است به دلیل تفاوت های فعالیت بدنی و تایید نیازها باشد. با وجودی که مطالعات مربوط به انواع مختلف چربی به طور پیوسته در ارتباط با سرطان سینه یافت نشد، برخی شواهد نشان می دهد که مصرف چربی حیوانات در زنان جوان ممکن است با خطر بیشتر سرطان سینه ارتباط داشته باشد.  در مطالعه سلامت پرستاران، زنان پیش از یائسگی که رژیم هایی با چربی حیوانی داشتند، خطر ابتلا به سرطان سینه ۴۰ تا ۵۰ درصد بیشتر بود، در مقایسه با زنان که حداقل چربی حیوان را خوردند . از آنجا که چربی های گیاهی به خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط نیستند، این یافته ها نشان می دهد که گوشت قرمز و محصولات لبنی با چربی زیاد ممکن است شامل عوامل دیگری مانند هورمون ها باشد که خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد.
در برخی مطالعات اروپایی، یافته های پیشنهاد دهنده خطر ابتلا به سرطان سینه پایین در زنان با مصرف زیاد چربی های مضر (عمدتا به شکل روغن زیتون)گزارش شده است.

تاثیر چربی موجود در رژیم غذایی بر بیماری ها

سرطان کولون

در مقایسه با سرطان پستان، مقایسه بین المللی ابتدا ارتباط بین میزان کل چربی در رژیم غذایی و سرطان روده بزرگ را نشان داد. اگر چه مصرف چربی به نظر نمی رسد که خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش دهد، شواهد قوی وجود دارد که مصرف بالای گوشت قرمز (گوشت گاو، گوشت خوک و گوشت گوسفند) و به ویژه گوشت فرآوری شده (هات داگ، بیکن و گوشت گاو) خطر ابتلا به این سرطان را افزایش می دهد . بر اساس این شواهد و سایر مطالعات مربوط به بیماری های قلبی و دیابت، بهتر است که مصرف گوشت قرمز به بیش از دو بار در هفته محدود شود و از خوردن گوشت فرآوری جلوگیری شود.

سرطان پروستات

اگر چه ارتباط دقیق بین سرطان رژیم غذایی و سرطان پروستات نامشخص است، اما شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه رژیم های غذایی با چربی حیوانی بالا است و چربی اشباع شده ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهند.  با این حال، مطالعات دیگر هیچ رابطه ای نشان نداده اند، در حالی که دیگران چربی های غیر اشباع شده را شامل می شوند.  تحقیقات بیشتری برای مشخص کردن هر گونه ارتباط احتمالی بین چربی رژیم و سرطان پروستات ضروری است.

سرطان های دیگر

تحقیقات اولیه نیز مصرف انواع خاصی از چربی را با سایر سرطان ها مرتبط کرده است، اگرچه تحقیقات بیشتری برای تایید این نتایج ضروری است .

سایر شرایط مزمن

یک بدن کوچک در حال رشد اثرات چربی های رژیم غذایی را در شرایطی مانند افسردگی،  پوکی استخوان،  از دست دادن حافظه مربوط به سن، کاهش شناختی،  دژنراسیون ماکولا، مولتیپل اسکلروز، ناباروری و آندومتریوز، و سایر بیماری های مزمن را نشان می دهد  .  یافته های اولیه شواهد کافی برای پیشنهاد تغییر توصیه های چربی غذایی را ارائه نمی دهد.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *