با فواید و مضرات تخم گشنیز بیشتر آشنا شوید

تخم گشنیز یکی از پرطرفدارترین گیاهان دارویی است دارای مواد مغذی و فواید زیادی است.نام علمی آن Coriandrum sativum، این گیاه به طور کلی به عنوان گشنیز شناخته شده است،از دانه های آن ادویه درست می کنند دانه های گشنیز به شکل گرد است  به رنگ قهوه ای روشن و بسیار معطر است . دانه گشنیز یک عنصر بسیار محبوب در غذاهای آسیایی  است، برای خورش، سوپ، نان و سبزیجات و  ترشی استفاده می شود.

ارزش غذایی تخم گشنیز

تخم گشنیز دارای مواد مغذی حاوی مقادیر زیادی فیبر ، آنتی اکسیدان ها، ویتامین B، ویتامین C، پتاسیم، مس، منیزیم، منگنز، روی، آهن و کلسیم  است.  همچنین مقدار پروتئین و چربی  متوسطی  دارند، اگر چه آنها باید در مقادیر زیادی خورده شوند تا اثر قابل توجهی داشته باشند. بوی گشنیز  از آنتی اکسیدان ها و روغن های فرار است که شامل اسید لینولئیک، اسید اولئیک، لینالول، آلفا پینن و ترپن می باشد.

فواید تخم گشنیز

مهمترین  فایده تخم گشنیز شامل تنظیم میزان قند خون، بهبود هضم و سلامت قلب، کاهش وزن، مراقبت از پوست و مو، تقویت ایمنی و غیره می باشد.

 

مراقبت از پوست

مواد فعال موجود در تخم گشنیز  اثرات رادیکال های آزاد را خنثی کرده  و  سطوح استرس اکسیداتیو  را کاهش میدهد که می توانند  اگزما، پسوریازیس  را از بین ببرند

مراقبت از مو

ترکیبات موجود در دانه گشنیز علاوه بر پروتئین و چربی های سالم می تواند به تقویت  و رشد مو کمک کند.

 

دیابت را درمان می کند

فیبر رژیمی در این دانه ها می تواند به  کنترل انسولین و گلوکز کمک کند، که خبر خوبی برای بیماران دیابتی است.

 

کمک به هضم غذا

فیبرهای غذایی  و آنتی اکسیدان های موجود در تخم گشنیز به هضم غذا کمک کرده، جذب مواد مغذی را بهبود بخشیده و از یبوست و اسهال جلوگیری میکند

سلامت قلب را بهبود می بخشد

مطالعات نشان داده اند که مصرف منظم تخم گشنیر می تواند سطح کلسترول LDL را کاهش دهد که می تواند به جلوگیری از آترواسکلروز، حمله قلبی، سکته مغزی و بیماری قلبی عروقی کمک کند.

 

تقویت سیستم ایمنی بدن

بر خلاف بسیاری از ادویه جات ، تخم گشنیز دارای  ویتامین C، است که این ویتامین سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده، که می تواند دفاع بدن را در مقابل پاتوژن های خارجی و عفونت بهبود بخشد

کاهش وزن

این  دانه می تواند یک میان وعده غنی از فیبر باشد و می تواند متابولیسم را با توجه به ویتامین های B موجود به سرعت افزایش دهد  علاوه بر  این ربرای رژیم غذایی کاهش وزن هم گنجانده می شود

اثرات جانبی دانه گشنیز

با وجود بسیاری از مزایا، عوارض جانبی خوردن تخم گشنیز شامل  آلرژی، مشکلات کبدی و مشکلات معده می شود.  مصرف بیش از حد  آن می تواند منجر به مشکلات  کبدی و ناراحتی معده شود. پس میزان مصرف متعادلی داشته باشید
 

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *