فواید مصرف سویا برای سلامتی بدن و جلوگیری از سرطان کولون

فواید مصرف سویا برای سلامتی بدن و جلوگیری از سرطان کولون

سویا مزایای سلامتی زیادی دارد. این ماده غذایی حاوی پروتئین، کربوهیدرات ها و چربی های سالم است، که بدن شما را با یک منبع انرژی مناسب تامین می کند.  خواص سویا برای سلامت قلب و عروق، سرطان، پوکی استخوان و یائسگی مفید است.

  • غنی در پروتئین

بدن شما نیاز به پروتئین دارد که یک ترکیب شیمیایی پیچیده تشکیل شده از اسید آمینه ها است . پروتئین های کامل حاوی نه اسید آمینه ضروری هستند.  بدن شما نمی تواند این اسید آمینه ضروری را تولید کند، بنابراین غذا تنها منبع شما برای تامین این اسید آمینه ها است. سویا دارای پروتئین بیشتر در مقایسه با سایر حبوبات است و تنها منبع پروتئینی کامل می باشد.

  • ترویج سلامت قلب و عروق

جایگزینی منابع چربی اشباع شده با چربی های غیر اشباع شده ممکن است به کاهش سطح کلسترول کمک کند.  افزایش سطح کلسترول منجر به آترواسکلروز و افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی می شود . آزمایشگاه تحقیقات ملی سویا در دانشگاه ایلینوی می گوید روغن حاصل از سویا حاوی کلسترول نیست و منبع چربی غیر اشباع شده است . روغن سویا یک منبع غنی از اسیدهای چرب غیر اشباع شده است که شامل دو اسید چرب ضروری یعنی اسید لینولئیک و اسید لینولنیک می شود . این دو اسید چرب ضروری، هورمون هایی هستند که میزان انقباض عضله و فشار خون را تنظیم می کنند . از آنجا که قلب شما یک عضله است، این مزیت برای سلامتی آن اهمیت دارد . سویاها منبع فیبر محلول هستند که می تواند سطح کلسترول را کاهش داده و به طور بالقوه خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.

فواید مصرف سویا برای سلامتی بدن و جلوگیری از سرطان کولون

  • ترویج سلامت دستگاه گوارش و جلوگیری از سرطان کولون

سویاها منبع فیبر نامحلول هستند، که به طور عمده به مدفوع اضافه می شود و به سرعت از طریق دستگاه گوارش دفع می شود . یک رژیم غذایی با فیبر بالا باعث تحرک روده و افزایش سلامت دستگاه گوارش می شود . اضافه کردن سویا به رژیم غذایی شما ممکن است از سرطان کولون، بیماری دیورتیکولار، یبوست و هموروئید جلوگیری کند.

  • حمایت از تراکم استخوان و علائم آسایش و یائسگی

سویاها دارای غلظت بالای کلسیم هستند که یک ماده معدنی برای سلامت استخوان است. سویاها حاوی ایزوفلاون ها هستند که مواد تشکیل دهنده شیمیایی آن ها بسیار شبیه به استروژن هستند.  ایزوفلاون ها می توانند فعالیت استروژن خود را فعال کنند.  در طی یائسگی، زمانی که سطوح استروژن کاهش می یابد، ایزوفلاون ها به گیرنده های استروژن در سلول ها متصل می شوند و علائم یائسگی، مانند گرگرفتگی را کاهش می دهند.  ایزوفلاون ها در سویا باعث افزایش تراکم استخوان در زنان می شوند و از پوکی استخوان محافظت می کنند.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *