در مورد خواص و فواید چای سیاه بیشتر بدانید

در مورد خواص و فواید چای سیاه بیشتر بدانید

چای سیاه خوب است یا بد؟

چای سیاه از برگ های بوش به نام Camellia sinensis ساخته شده است. یک فرآیند به نام اکسیداسیون برگ را از سبز به رنگ قهوه ای تیره و رنگ سیاه تبدیل می کند. اکسیداسیون یعنی قرار دادن برگ در معرض هوای مرطوب و هوای غنی از اکسیژن است. تولید کنندگان چای می توانند میزان اکسیداسیون را کنترل کنند. چای سیاه یک چای کاملا اکسید شده است. چای سبز از همان گیاه می آید، اما اکسید نشده است.

 

چرا مردم از چای سیاه استفاده می کنند؟

بسیاری از مردم این چای را برای هوشیاری و انرژی مصرف می کنند. شواهد علمی خوبی برای نشان دادن این آثار وجود دارد. چای سیاه حاوی کافئین است. این همچنین حاوی کمی از مواد تحریک کننده به نام تئوفیلین است. هر دو می توانند ضربان قلب شما را تسریع کرده و احساس آرامش بیشتری داشته باشند.

چای پر از مواد سالم به نام پلی فنول است. پلی فنول ها آنتی اکسیدان ها هستند که می توانند به محافظت از سلول های شما از آسیب DNA کمک کنند. برخی از دانشمندان بر این باورند که آنتی اکسیدان های خاصی در چای، از جمله پلی فنل ها و کاتچین ها، ممکن است به جلوگیری از برخی انواع سرطان کمک کنند. به عنوان مثال، برخی تحقیقات نشان می دهد که زنان که به طور منظم چای سیاه را مصرف می کنند، خطر ابتلا به سرطان تخمدان بسیار پایین تر از زنان است.

تاکنون تحقیقات نشان داده است که نوشیدن چای خطر ابتلا به سرطان سینه، معده و کولورکتال را کاهش نمی دهد.
شواهد افزایش یافته نشان می دهد که آنتی اکسیدان ها درچای سیاه ممکن است باعث ایجاد آترواسکلروز (شریان های مسدود شده)، به ویژه در زنان شود. همچنین ممکن است خطر ابتلا به حمله قلبی و بیماری قلبی عروقی را کاهش دهد.

به طور منظم نوشیدن چای ممکن است خطر ابتلا به این بیماری ها را کاهش دهد:

دیابت

کلسترول بالا

سنگ کلیه

بیماری پارکینسون

 

شواهد اولیه نشان می دهد که استفاده طولانی مدت از چای سیاه همچنین می تواند در برابر پوکی استخوان مفید باشد اما برای تایید این موارد، مطالعات در مقیاس بزرگ ضروری است. عصاره چای سیاه به عنوان یک مکمل فروخته می شود. گاهی اوقات این مکمل شامل انواع دیگر گیاهان، ویتامین ها یا مواد معدنی می شود.

نوشیدن یک مقدار متوسط چای سیاه (یک تا چهار فنجان در روز) ممکن است کمی فشار خون را افزایش دهد، اما این اثر طولانی نخواهد ماندو نوشیدن این مقدار از چای سیاه با فشار خون بالای دراز مدت همراه نیست.

مطالعات اولیه در افراد نشان می دهد که یک مکمل چای سیاه می تواند سوخت و ساز بدن را افزایش داده و فشار خون را افزایش دهد. تغییرات در فشار خون می تواند باعث نگرانی باشد.
دوزهای بهینه از چای سیاه تأیید نشده است. مواد افزودنی و کیفیت ممکن است به طور گسترده ای متفاوت باشد. این باعث می شود که تنظیم یک دوز استاندارد دشوار شود.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *