استفاده از آب نمک برای شستشوی دهان چه فوایدی دارد؟

استفاده از آب نمک برای شستشوی دهان چه فوایدی دارد؟

آب نمک سالهای بی شماری برای ضد عفونی زخم ها و شستشوی دهان استفاده شده است. نمک در صورتی که به مقدار زیاد به غذا اضافه شود، دارای خواص ضد باکتریایی است که مانع از خراب شدن غذا می شود، اما تأثیر آن بر میکروبها هنگامی که در آب حل نشده و رقیق نشده است کمتر است. آب نمک pH دهان را تغییر می دهد که بازتولید بسیاری از میکروبها را از بین می برد، اما بعضی از میکروبها را کاملا از بین نمی برد. حداقل، آب نمک برای غشاهای مخاطی دهان شما تسکین دهنده است، اما آن نباید کم باشد. با دندانپزشک خود در مورد مزایای شستن دهان خود با آب نمک صحبت کنید.

تاریخچه مختصر

نگرانی در مورد بهداشت دهان و دندان حداقل از  ۵۰۰۰ سال در چین و هند وجود داشته است. مسواک زدن دندان ها و شستشوی دهان در دوره های یونان و روم باستان نسبتا رایج بوده است و گفته می شود که ترکیبی از آب، نمک دریا و سرکه را توصیه می کرده است. دانه ها و گیاهان مختلف نیز برای بهبود بوی دهان ذکر شده است. امروزه بسیاری از شستشوهای دهان در داروخانه ها مبتنی بر الکل هستند و حاوی انواع ترکیبات ضد میکروبی هستند.

مزایای آب نمک

نمک خام عمدتا سدیم کلرید است، رشد بسیاری از باکتری ها را در بسیاری از غذاها محدود می کند و آنها را حفظ می کند زیرا مولکول های آب را جذب می کند. باکتری ها برای رشد به رطوبت نیاز دارند، بنابراین بدون آب کافی نمی توانند رشد خوبی داشته باشند. آب نمک دارای خاصیت آنتی بیوتیکی نیست زیرا باکتری ها را با آب ایجاد می کند و آنها را با تماس مستقیم   نمی کشد. با این حال، طبق مقاله ۲۰۰۳ منتشر شده در “مجله دندانپزشکی بریتانیا”، شستشوی دهان با آب نمک مفید است زیرا آنها موقتا محیط دهان را قلیایی می کنند و یا pH دهان را افزایش می دهند که مانع تکثیر باکتری ها می شود، زیرا تقریبا همه باکتری ها در محیط های اسیدی بهتر رشد می کنند. علاوه بر این، آب نمک ایزوتونیک است و غشای مخاطی را تحریک نمی کند، به همین دلیل است که بسیاری از دندانپزشکان بعد از عمل جراحی دندان ها از آب نمک گرم استفاده می کنند.

استفاده از آب نمک برای شستشوی دهان چه فوایدی دارد؟

استفاده به عنوان افزودنی

آب نمک گاهی اوقات با نوشابه های گازدار در یک نسبت ۵۰/۵۰ ترکیب می شود تا اثرات قلیایی را افزایش دهد. سایر مواد تشکیل دهنده ای که می تواند به آب نمک اضافه شود یا تنها برای شستشوی دهان استفاده شود شامل پراکسید هیدروژن، شهد نارگیل، آب آلوئه ورا، روغن کنجد و روغن آفتابگردان است. پراکسید هیدروژن یک ویژگی ضد میکروبی خوب در طیف گسترده است و باکتری ها را می کشد.

احتیاط

شستن دهان با آب نمک و سپس به خارج ریختن آن بی ضرر است، اما بلعیدن آب نمک در مقادیر زیاد می تواند مضر باشد. طبق “بیوشیمی پزشکی: متابولیسم انسانی در سلامت و بیماری”، مصرف بیش از حد آب نمک منجر به کم آب شدن بدن می شود و اگر آب بیش از حد شور باشد، ممکن است باعث استفراغ شود. نوشیدن مقدار کمی آب نمک مشکل بزرگی نیست و گاهی اوقات برای تمیز کردن توصیه می شود، اما مصرف بیش از حد نمک می تواند موجب افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا یا افزایش فشار خون شود.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *