خواص شلغم و فواید مصرف آن برای سلامتی بدن

خواص شلغم و مزایای آن برای سلامتی و درمان بیماری ها

شلغم، جزو خانواده سبزیجات است که همراه با کلم بروکلی، گل کلم، کلم و گوجه فرنگی بروکسل، در آب و هوای معتدل در سراسر جهان رشد می کند. شلغم ها علاوه فراهم کردن رژیم غذایی سالم،  طیف گسترده ای از منافع بهداشتی را ارائه می دهند.

محتوای تغذیه ای

یک ظرف شلغم آب پز شده حاوی ۵۱ کالری و ۷۶ میلی گرم کلسیم، ۲۱ میلی گرم منیزیم و ۴۰۷ میلی گرم پتاسیم است. خوردن شلغم همچنین ۲۶ میلی گرم ویتامین C را فراهم می کند. یک ظرف شلغم ۱۰۴ میلیگرم کلسیم یا ۱۳ درصد نیاز روزانه و ۱۶۳ میلی گرم پتاسیم را فراهم می کند. ریشه ها نیز منبع خوب ویتامین C هستند که ۳۳ میلی گرم ویتامین A  با ۶۳۷۳ واحد بین المللی یا IU در هر ظرف تامین می کند که حدود ۶۴ درصد نیاز روزانه است و حاوی ویتامین K با ۳۱۸ IU در هر فنجان می باشد که حدود سه برابر نیاز روزانه بزرگسالان را فراهم می کند. در حالی که شلغم ها حاوی نشاسته است، فقط یک سوم کالری سیب زمینی را دارد.

پیشگیری از سرطان

شلغم حاوی گروهی از مواد مغذی است که خاصیت غذایی شلغم را بهبود می بخشد اما برای بدن ضروری نیست. طبق گفته موسسه لینوس پائولین، اندول های شلغم ممکن است خطر ابتلا به سرطان ریه و کولورکتال را کاهش دهند. مطالعاتی که در شماره مارس ۲۰۱۲ «مجله بین المللی انکولوژی» منتشر شده است، کشف کرد که براسینین، یک نوع ترکیب اندول، باعث کشته شدن سلول های سرطانی روده می شود.

مزایای ضد میکروبی و ضد التهابی گلوکوزینولات

جوانه های شلغم دارای سطح گلوکوزینولات بالا، نوعی ترکیبات ضد التهابی است که می توانند از

بدن در برابر برخی از انواع سرطان ها محافظت کنند و فواید ضد قارچ، ضد باکتری و ضد عفونی کننده را دارند. محققان یک مطالعه منتشر شده در شماره آگوست ۲۰۱۲ از مجله “BJU بین المللی” دریافتند که گلوکوزینولات اثرات مثبت در برابر هیپرتروفی خوش خیم پروستات، یک بیماری التهابی دارد که می تواند منجر به سرطان پروستات شود.

ملاحظات

شلغم و تمام اعضای خانواده کلم حاوی ترکیباتی هستند که می توانند با غده تیروئید تداخل داشته و باعث کاهش عملکرد تیروئید و یا کم کاری تیروئید شوند. مصرف بیش از حد گلوکوزینولات ها در ریشه باعث تولید ترکیباتی به نام گیتروئن می شود که مانع تولید هورمون تیروئید می شود. سطوح بالای گلوکوزینولات شلغم به ترکیباتی که با ید متابولیک جذب می شوند، تجزیه می شود. اگر وضعیت هیپوتیروئیدی داشته باشید، با پزشک خود درباره قرار دادن شلغم در رژیم غذایی خود صحبت کنید.


شاید دوست داشته باشید: خواص شلغم و مزایای آن برای سلامتی و درمان بیماری ها

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *