ژلاتین چیست و چه محصولاتی حاوی ژلاتین هستند؟

ژلاتین چیست و چه محصولاتی حاوی ژلاتین هستند؟

ژلاتین یک پروتئین است که به وسیله جوشیدن پوست، تاندون ها، رباط ها و یا استخوان ها با در آب بدست می آید. ژلاتین، یک نوع پروتئین خالص و جزء مواد غذایی طبیعی است. ژلاتین، از پوست گاو یا املاح استخوان های حیوانات ساخته شده است که همه آنها توسط مقامات دامپزشکی مورد تایید قرار گرفته اند.

آنها حاوی پروتئین کلاژن هستند که ما از آن برای تولید ژلاتین، استفاده می کنیم. کلاژن مهمترین اسکلرو پروتئین در بدن انسان ها و حیوانات است.ژلاتین، شامل یک زنجیره پروتئین با حدود ۱۰۵۰ اسید آمینه است. پیوند بین بسیاری از این الیاف سه گانه، فیبرهای کلاژن را ایجاد می کنند که ساختار شبکه سه بعدی دارند.

این ها شامل ساختارهایی است که در بافت همبند پوست و استخوان ها ایجاد می شوند. ترکیب آمینو اسید کلاژن برای پروتئین ها، به خصوص با توجه با محتوای هیدروکسی پرولین بالا معمولا اتفاق نمی افتد. شایع ترین دنباله های اسید آمینه کلاژن عبارتند از:

  • گلیسین پرولینX
  • گلیسین X-هیدروکسی پرولین

در دنباله های بالا X هر اسید آمینه غیر از گلیسین، پرولین و هیدروکسی پرولین است.

محصولاتی که حاوی ژلاتین هستند

  • کیک ها
  • آب نبات
  • لوازم آرایشی
  • ماسکهای صورت
  • ژلاتین میوه
  • بستنی
  • خربزه
  • فیلم عکاسی
  • پودینگ
  • شامپو
  • ویتامین ها
  • ماست

مواد تشکیل دهنده ژلاتین

  • ۸۴-۹۰ درصد پروتئین
  • ۱-۲ درصد نمک معدنی
  • ۸-۱۵ درصد آب

همچنین ژلاتین، عاری از هرگونه مواد افزودنی و مواد نگهدارنده است.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *