معایب و عوارض مصرف نوشابه را بشناسید

معایب و عوارض مصرف نوشابه را بشناسید

آمريکائي ها هر ساله مقدار زيادي نوشابه را مصرف مي کنند، مهم اين است بدانید که نوشيدنی ها مي توانند بر سلامت فرد تأثير بگذارند. با کمی تحقیق، روشن می شود که حتی مصرف معمولی ​​نوشابه ممکن است خطرناک باشد.

دلایل مضر بودن  نوشابه

شکر

یک قوطی نوشابه حاوی معادل ۱۰ قاشق چای خوری شکر است. این مقدار قند، به ویژه در فرم مایع، باعث افزایش قند خون و ایجاد واکنش انسولین در بدن می شود. با گذشت زمان، این امر بدون در نظر گرفتن افزایش وزن و سایر مشکلات سلامتی، می تواند به دیابت یا مقاومت به انسولین منجر شود، شرکت سازنده نوشابه بزرگترین مصرف کننده شکر است.

اسید فسفریک

سدیم حاوی اسید فسفریک است که با توانایی بدن برای جذب کلسیم تداخل دارد و می تواند منجر به پوکی استخوان، ایجاد حفره ها و نرم شدن استخوان ها شود. اسید فسفریک همچنین با تولید اسید معده ارتباط دارد و باعث کاهش هضم و مسدود شدن جذب مواد مغذی می شود.

شیرین کننده های مصنوعی

در نوشابه، آسپارتام به عنوان یک جایگزین برای قند استفاده می شود و در واقع می تواند بیشتر مضر باشد. این جایگزینی با تقریبا صد مشکل بهداشتی مختلف از قبیل تشنج، مولتیپل اسکلروز، تومورهای مغزی، دیابت و اختلالات عاطفی مرتبط است. متانول در دماهای گرم به فرمالدئید و اسید فرمیک تبدیل می شود. سدیم رژیم غذایی همچنین خطر ابتلا به سندرم متابولیک را افزایش می دهد که باعث افزایش چربی شکم، قند خون بالا و کلسترول می شود.

کافئین

اکثر نوشابه ها حاوی کافئین هستند که با برخی از سرطان ها، تومورهای پستان، ضربان قلب نامنظم، فشار خون بالا و سایر مشکلات مرتبط است.

مضرات مصرف نوشابه برای سلامتی و بروز بیماری های دندان

آب

آب مورد استفاده در نوشابه تنها آب شیرین ساده است و می تواند شامل مواد شیمیایی مانند کلر، فلوراید و اثرات فلزات سنگین باشد.

چاقی

محققان دانشگاه هاروارد اخيرا مصرف نوشابه ها را با چاقی مرتبط دانسته اند. این تحقیق نشان داد افرادی که ۱۲ سال نوشابه مصرف کرده اند بیشتر احتمال دارد چاق تر از افرادی باشند که در این سال ها نوشابه مصرف نکرده اند و هر بار مصرف روزانه نوشابه، خطر ابتلا به چاقی را ۱٫۶ برابر افزایش دهد.

فروکتوز اضافی

نوشابه حاوی مقدار بالایی فروکتوز است. بیشتر این ماده به لحاظ ژنتیکی اصلاح شده است، اما مطالعات طولانی مدت در زمینه ایمنی محصولات اصلاح شده ژنتیکی وجود ندارد، زیرا اصلاح ژنتیکی محصولات فقط از دهه ۱۹۹۰ آغاز شده است. همچنین فرایند تولید شربت با فروکتوز بالا، حاوی جیوه ای است که سبب بروز انواع مختلف مشکلات سلامتی طولانی مدت می شود.

کمبود مواد مغذی

هیچ ماده مغذی در نوشابه وجود ندارد. نه تنها اثرات مضر نوشابه وجود دارد، بلکه هیچ مزیتی مثبتی برای آن وجود ندارد. نوشابه یک ماده غیر طبیعی است که به بدن آسیب می زند.

از دست دادن آب بدن

از آنجا که قند بالا، میزان سدیم و کافئین در نوشابه، آب بدن را مصرف می کند، در دراز مدت می تواند باعث کمبود آب بدن شود.

مضر برای دندان ها

نوشیدن نوشابه به طور منظم باعث ایجاد پلاک در دندان ها می شود و می تواند منجر به ایجاد حفره ها و بیماری های لثه شود.

جایگزین های سالم برای نوشابه

اگر شما دنبال نوشیدنی سودمند هستید و به دنبال برخی از گزینه های سالم هستند، در اینجا چند پیشنهاد وجود دارد:

  • یک فنجان آب میوه تازه یا آب ریشه تازه زنجبیل را بنوشید
  • آب کرفس، شما می توانید این را در خانه انجام دهید و به طور طبیعی آن را مصرف کنید

نوشابه ممکن است طعم خوبی داشته باشد اما بحث این است که نوشابه سالم نیست و به نظر می رسد دارای برخی از خواص اعتیاد آور می باشد که باعث می شود هیچ دلیل یا توجیهی برای مصرف آن وجود نداشته باشد.

ما درباره ماده ای صحبت می کنیم که اغلب به جای آب مصرف می شود (که اکثر ما به اندازه کافی آب را نمی نوشیم)، حاوی مواد مغذی یا خواص سودمند نیست و از شکر و مواد افزودنی مصنوعی که آن را مضر می سازد، تهیه می شود.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *